Logo
Vytlačiť túto stránku

Pôdohospodári majú program takmer hotový

Časť programového vyhlásenia vlády, ktorá sa týka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, je hotová už na 80 percent.

Doporučený Pôdohospodári majú program takmer hotový

BRATISLAVA (SITA) - Najpálčivejším problémom agrorezortu je podľa ministerky pôdohospodárstva Gabriely Matečnej aktuálna situácia na trhu s mliekom. "Tých riešení a možností je niekoľko. Máme tam okamžité operatívne riešenia, máme tam systémové riešenia," uviedla po stredajšom rokovaní vlády ministerka.

V programovom vyhlásení vlády sa ministerstvo zameralo na problematiku poľnohospodárskej pôdy, prvovýrobcov, spracovateľský priemysel, či oblasť lesníctva a spracovania dreva. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora v utorok zverejnila päť návrhov, ktoré by chceli presadiť v programovom vyhlásení vlády. "Zanalyzovali sme všetky požiadavky Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR, združenia mladých poľnohospodárov, pripomienky jednotlivých sekcií. Naozaj to bolo veľké množstvo podkladov, z ktorých sme čerpali a ja predpokladám, že každý, kto nám dal nejaký podklad, sa v tom programovom vyhlásení nájde," uviedla ministerka.

© 2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Prečítané: 4879
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.