Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesníci cyklistom

Pôvodne lesná cesta, ktorá bola využívaná predovšetkým na zvážanie dreva, poslúži cyklistom.

Obchádzková trasa, ktorá bola pri sedle Zbojská medzi Tisovca a Breznom vybudovaná z dôvodu rekonštrukcie štátnej cesty, bude v blízkej budúcnosti slúžiť ako cesta pre cyklistov. Potvrdil primátor Tisovca Peter Mináč.

- Generálne riaditeľstvo Lesov SR v spolupráci s dvomi miestnymi odštepnými závodmi nám vyšlo v ústrety a dali súhlas na takéto využitie spomínanej cesty, ktorá je ich vlastníctvom. Túto cyklotrasu už zabezpečujú, spolupracujú s nami a na jar ju otvoríme, - uviedol primátor.

Obchádzková trasa, ktorá bude po novom cyklocestou, sa začína pri Pohronskej Polhore, vedie cez Plačkovu dolinu a končí v lokalite Pod Dielom neďaleko Zbojskej.

Je to pôvodne lesná cesta, ktorá bola využívaná predovšetkým na zvážanie dreva. Pre potreby odklonenia dopravy zo Zbojskej počas rekonštrukcie bola spevnená, vyasfaltovaná a nainštalované boli aj zvodidlá.
- Táto cesta vedie krásnou prírodou a na cyklotrasu je ideálna. Pre ďalší rozvoj cestovného ruchu v oblasti Tisovec - Bánovo - Zbojská bude veľmi dôležitá, - uzavrel P. Mináč.

Zdroj: dnes24.sk

Naposledy zmenené: streda, 13 január 2016 10:45
Prečítané: 2072
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.