Logo
Vytlačiť túto stránku

Les na veži

Eiffelova veža, svetoznámy symbol Paríža, sa koncom novembra premení na virtuálny les pri príležitosti Svetovej konferencie o klíme (COP 21), ktorá sa v decembri uskutoční v Paríži.

Každý večer od 28. novembra do 3. decembra bude prebiehať kultúrny počin s názvom Jedno srdce, jeden strom, ktorého autorkou je francúzska digitálna umelkyňa Naziha Mestaouiová. Jej projekt vyzýva každého záujemcu, aby prostredníctvom smartfónu zasadil svetelné semienko na najznámejší parížsky monument. V konkrétnej rovine to znamená, že špeciálna mobilná aplikácia zaznamená srdečný tep každého účastníka, a v tomto rytme sa virtuálne semienko premení na virtuálny strom, ktorého obraz bude premietnutý na niekoľko sekúnd na ploche Eiffelovej veže.

Záujemcovia o účasť na tomto projekte zaplatia za každý virtuálny strom od troch do desiatich eur v závislosti od druhu stromov. Podujatie má aj konkrétny ekologický rozmer, pretože predvída výsadbu skutočných stromov niekde vo svete ako súčasť dobrovoľného zalesňovacieho projektu.

Každý darca-účastník na tomto projekte dostane certifikát a možnosť sledovať online vývoj svojho stromu.

COP 21 bude jednou z doposiaľ najväčších medzinárodných konferencií organizovaných na francúzskej pôde. Konferencia je kľúčová z hľadiska prijatia medzinárodnej dohody o zmene klímy, ktorá umožní udržať globálne otepľovanie pod hranicou dvoch stupňov Celzia.
Zdroj: belga

Naposledy zmenené: pondelok, 04 január 2016 17:20
Prečítané: 3665
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.