Logo
Vytlačiť túto stránku

Stromček pod stromček

Zástupcovia š.p. Lesy SR odovzdajú v nasledujúcich dňoch vyše 400 vianočných stromčekov 157 detským domovom, domovom sociálnych služieb, špeciálnym internátnym školám, ako aj náhradným pestúnskym rodinám na Slovensku.

Ôsmy ročník podujatia Stromček pod stromček oficiálne odštartuje v pondelok, 5. decembra 2011, o 14:30 v Detskom domove Srdiečko v Banskej Bystrici, generálny riaditeľ š.p. Lesy SR, Igor Viszlai.
Deom prinesie do daru takmer dvojmetrový smrek obyčajný, ktorý spoločne rozsvietia. Krátky kultúrny program v podaní malých obyvateľov DD budú poďakovaním a spestrením celého programu.

Banskobystrický Detský domov Srdiečko je neštátnym zariadením, zastrešujúcim starostlivos o opustené, týrané, zanedbávané a zneužité deti. Podľa slov riaditeľky Detského domova Srdiečko, Mgr. Adriany Hrežďovičovej, v súčasnosti sa starajú o 11 detí vo veku od 12 do 20 rokov: „Tešíme sa na toto milé stretnutie. Naše deti majú všeobecne rady návštevy a tiež vystúpením pred cudzími ľuďmi získavajú na sebavedomí."

 

Záujem o živé vianočné stromčeky zo strany detských domovov je veľký. V každom zariadení majú pritom možnos objedna si počet, výšku či druh vianočného stromčeka. V rámci regiónov im ich budú odovzdáva zástupcovia jednotlivých odštepných závodov š.p. Lesy SR.
(lsr)

Naposledy zmenené: pondelok, 31 august 2015 13:40
Prečítané: 1619
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.