Logo
Vytlačiť túto stránku

Požiar uhasili

Lesný požiar nad obcou Spišské Bystré je zlikvidovaný. Hasiči odovzdali požiarovisko správcovi lesa, spoločnosti Pro Populo Poprad, ktorej pracovníci požiarovisko ďalej monitorujú.

Požiar ešte v stredu hasilo 50 hasičov zo záchrannej brigády z Humenného a hasiči z Kežmarku, Prešova, Vranova nad Topľou, Starej ¼ubovne a Popradu.
   "O 16:00 sme stiahli našich ľudí a odovzdali požiarovisko správcovi lesa, ktorý ho bude monitorova," uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch. Podľa neho oheň zasiahol plochu, ktorá nepresiahne 50 hektárov. Odhady z pondelka a utorka pritom hovorili o ploche 50 až 80 hektárov. Presný rozsah požiaru bude známy o niekoľko dní, keď sa celá plocha požiaroviska zmapuje pomocou GPS. Rovnako aj výška škody ešte nie je definitívna. Podľa posledných údajov požiar spôsobil škody za 50 000 eur.
   Lesný požiar nad obcou Spišské Bystré v pohorí Kozie chrbty vznikol v nedeľu. V pondelok pomáhali pozemným jednotkám aj tri vrtuľníky ozbrojených síl a ministerstva vnútra. Z dôvodu ohrozenia muničných skladov v Poprade-Kvetnici začala armáda evakuova sklady. Požiar sa našastie nedostal do ich bezprostrednej blízkosti. Požiar zasiahol plochy rúbaniska, mladých porastov, ako aj stojaci les.

(Zdroj: sita, webnoviny.sk, 30.11.2011)

Prečítané: 1715
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.