Logo
Vytlačiť túto stránku

Chcete vedie viac o biomase?

Na Technickej univerzite vo Zvolene sa  9. až 11. decembra 2009 uskutoční vzdelávací kurz „Biomasa a jej energetické využitie v lesníctve a poľnohospodárstve“.

Náplňou sú aktuálne poznatky a skúsenosti z oblasti produkcie, spracovania, finalizácie a predaja biomasy na energetické účely. Prehľad v tejto oblasti má pomôc zvyšova konkurencieschopnos a zamestnanos v lesníctve a poľnohospodárstve. Súčasou kurzu sú exkurzie v kotolni na biomasu a v stanici bioplynu.

Financovanie kurzu je zastrešené MP SR prostredníctvom Pôdohospodárskej platobnej agentúry a s podporou financií z Európskeho spoločenstva. Pre pracovníkov v lesnom hospodárstve a poľnohospodárstve je účas bezplatná, so zabezpečením ubytovania, stravy a refundáciou cestovných nákladov. Prihlási sa môžete na tel. čísle 045/5206 519, e-mail: cdv@vsld.tuzvo.sk. Počet účastníkov je limitovaný! Viac informácií nájdete na stránke www.eurokurzy.sk.

 

Ostatné kurzy Centra ďalšieho vzdelávania Technickej univerzity a Univerzitného centra Zvolen, n. o. pripravované v roku 2010:

 

* Rekonštrukcie smrekových porastov a zalesňovanie kalamitných plôch;

* Výberkový hospodársky spôsob a výberkové lesy; GIS – využitie v lesníctve;

* Pestovanie listnatých lesov s prihliadnutím na hodnotovú prírastkovú produkciu;

* ažba dreva v neprístupnom teréne - lesnícke lanovky;

* Program rozvoja vidieka, agro-environment a cross compliance v poľnohospodárstve;

* Odpady na vidieku

a ďalšie.

Prečítané: 1848
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.