Logo
Vytlačiť túto stránku

Pri ažbe havaroval vrtuľník

V nízkotatranskej Sopotníckej doline zhruba osem kilometrov severne od Brusna v okrese Banská Bystrica havaroval vo štvrtok ráno vrtuľník Mi 8. Patril popradskej firme TECH - MONT Helicopter company.

Vrtuľník pracoval pri ažbe dreva pre odštepný závod Lesov SR Slovenská ¼upča. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vrtuľník sa z dosiaľ nezistených príčin krátko po vzlietnutí zrútil z výšky asi 70 až 100 metrov. V čase nehody nemal žiaden náklad.

Na jeho palube boli traja muži, dvaja pri nehode zahynuli a jeden sa ažko zranil. Zranený je 37-ročný muž z Popradu-Spišskej Soboty, jeden z màtvych je 49-ročný muž zo Žiliny, totožnos druhého màtveho polícia zatiaľ nepozná. Podľa hovorcu Lesov SR Petra Gogolu posádku vrtuľníka tvoril pilot, navigátor a operátor vlečného zariadenia.

Havarovali pri prvom dnešnom lete

„Krátko po štarte vrtuľník zhodil vlečné zariadenie, čo mohlo signalizova problémy. Spadol do lesného porastu,“ uviedol Gogola. Lesy SR si najímajú vrtuľníky pri ažbe dreva v oblastiach, ktoré sú pre prudké svahy neprístupné pre inú techniku. Hasičom nehodu vrtuľníka nahlásili o 5:39.

„Na miesto sme dorazili naraz so zdravotnou záchrannou službou. Vrtuľník ležal na boku v lesnom poraste zhruba 100 metrov od spevnenej komunikácie. Našastie nehorel. Vnútri boli tri osoby, u dvoch lekár skonštatoval smr, tretieho so zraneniami previezli do banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice,“ povedal pre agentúru SITA veliteľ zásahu Ján urek.

Dodal, že pre hasičov ide o citlivú záležitos, pretože ľudí z havarovaného vrtuľníka poznajú, keďže hasičom pomáhali pri likvidácii požiaru v Slovenskom raji.

(zdrij: webnoviny, sita)

Prečítané: 1625
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.