Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesníci a drevári informujú spoločne

Zväz spracovateľov dreva SR

(ZSD SR) s banskobystrickým štátnym podnikom Lesy SR pokračujú

v informačnej kampani zameranej na prezentáciu spoločných cieľov. Jedným z jej základných nástrojov je nový informačný bulletin, ktorý predstavili 11. marca 2008 na otvorení medzinárodnej výstavy Nábytok a bývanie v Nitre.

"Slogan kampane Viac dreva do života drevo obnoviteľné bohatstvo Slovenska pripomína, že hoci nás drevo na každom kroku obklopuje, nedokážeme si naplno uvedomi jeho výhody oproti iným stavebným materiálom a surovinám. Považujeme ho za strategickú a jedinú u nás obnoviteľnú surovinu, ktorú si musíme váži, chráni a pestova v prospech nielen drevospracujúceho priemyslu, ale celej slovenskej ekonomiky," zdôraznil prezident ZSD SR Igor Patráš.

Bulletin na nitrianskej výstave uvedú do života prezident ZSD Patráš a generálny riaditeľ Lesov SR Jozef Minďáš. "Spoločná kampaň so ZSD začala pred rokom uvedením prvého čísla bulletinu. Záujem pokračova v nej odzrkadľuje našu snahu podpori rozvoj vidieka aj takýmto spôsobom, teda podporou domácich spracovateľov dreva. Chceme, aby drevo zo slovenských lesov prinášalo prácu domácim spracovateľom. Informačný bulletin chceme v rámci aprílových celoštátnych Lesníckych dní dosta do škôl," povedal na

margo kampane generálny riaditeľ.

(tasr)

Prečítané: 1095
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.