Logo
Vytlačiť túto stránku

Pokalamitný výskum - druhý odpočet

Vo štvrtok 25. októbra 2007 o 10.00 hodine sa v Informačnom centre TANAP-u v budove Výskumnej stanice a Múzea v Tatranskej Lomnici uskutoční v poradí už druhý pracovný seminár pod názvom Pokalamitný výskum v TANAP-e.

Jeho organizátorom je Výskumná stanica TANAP pri Štátnych lesoch TANAP-u a Geofyzikálny ústav SAV Bratislava. Seminár je pracovným stretnutím riešiteľov pokalamitného výskumu, ktoré na kalamitných plochách v Tatranskom národnom parku prebieha už tretí rok v koordinácii Výskumnej stanice. Spomedzi viac ako 90 prihlásených účastníkov je väčšina priamych účastníkov výskumu dôsledkov kalamity na prírodné prostredie národného parku. Podľa vedúceho Výskumnej stanice a Múzea TANAP-u Petra Fleischera je cieľom stretnutia: „Informova partnerov o doterajších výsledkoch výskumu, posúdi celkový vývoj lesných ekosystémov po kalamite a aktualizova výskumný program na budúci rok.“

Viac ako tridsa prednášajúcich sa dotkne tém, akými sú napríklad klimatické pomery po vetrovej kalamite, zmeny pôdnych a hydrologických pomerov, prirodzená obnova lesa, pokalamitný vývoj vegetácie a reakcia živočíchov, populačná dynamika podkôrneho hmyzu či zmeny tokov uhlíka a dusíka. Prednášajúcimi budú riešitelia výskumných úloh z Akadémie vied, univerzít a výskumných inštitúcií tak zo Slovenska ako aj z Českej republiky, Poľska, Nemecka a Talianska.

Seminár bude pokračova v piatok 26. októbra terénnou obhliadkou trvalých výskumných plôch.

(bur)

Prečítané: 1145
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.