Logo
Vytlačiť túto stránku

Pripomienkovaná novela zákona o lesoch

Ministerstvo pôdohospodárstva zverejnilo (na pripomienkovanie do 22. februára 2007) návrh zákona, ktorým sa mení a dopåňa zákon č. 326/2005 Z. z. o lesoch a o zmene zákona č. 217/2004 Z. z. o lesnom reprodukčnom materiáli a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 545/2004 Z. z.

www.mpsr.sk/pk/podrob.php?ID=626

Podľa predkladateľa v zákone o lesoch (nadobudol účinnos 1. septembra 2005) nie sú dostatočne doriešené niektoré ustanovenia, ktoré pri aplikácii zákona spôsobujú v praxi mnohé problémy a neumožňujú zabezpeči odborné hospodárenie v lesoch v súlade princípmi trvalo udržateľného rozvoja, prípadne nedostatočne zohľadňujú súčasný stav v majetkovoprávnom usporiadaní lesných pozemkov a zároveň nezohľadnili negatívne dopady ich prijatia na štátny rozpočet.

Predkladaný návrh má odstráni deformácií pri zabezpečení odborného hospodárenia v lesoch vlastníkov lesa malej výmery (podrobnejšie opísané v osobitnej časti dôvodovej správy). Taktiež rieši použitie rúbaňového hospodárskeho spôsobu, systém výberu vyhotovovateľa lesného hospodárskeho plánu a s tým súvisiacich činností, vrátane spôsobu ich úhrady a upresňujú sa podmienky výkonu odbornej správy lesov.

Znenie návrhu je momentálne na webovej adrese:

www.mpsr.sk/pk/podrob.php?ID=626

Prečítané: 1575
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.