Logo
Vytlačiť túto stránku

Predajú čas nehnuteľnosti Múzea vo Sv. Antone.

Do 13. februára možno pripomienkova návrh MP SR na prevod prebytočného nehnuteľného majetku štátu v správe Múzea vo Sv. Antone.

Ministertsvo pôdhospodárstva zverejnilo na svojej webovej stránke návrh na udelenie súhlasu s prevodom prebytočného nehnuteľného majetku štátu podľa zákona NR SR č. 278/1993 Z. z. o správe majetku štátu v znení neskorších predpisov v súlade s uznesením vlády SR č. 86 z 31. januára 2007 pre Múzeum vo Sv. Antone v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva pôdohospodárstva SR.

Materiál sa bude predklada na rokovanie vlády SR ako iniciatívny z dôvodu riešenia nepriaznivej hospodárskej situácie príspevkovej organizácie Múzea vo Sv. Antone v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva pôdohospodárstva SR (ďalej len „MP SR“) formou prevodu správy, resp. vlastníctva nehnuteľného majetku štátu a predaja prebytočného nehnuteľného majetku štátu. Žiada sa doda, že do Múzea vo Sv. Antone bola k 01. 01. 2006 v rámci racionalizácie a nízkych disponibilných verejných finančných zdrojov začlenená rezortná príspevková organizácia Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene (ďalej len „LDM“), pritom z nedostatočne rozpočtovanými finančnými zdrojmi na prebiehajúce rekonštrukčné práce a opravy v sídelných budovách, ale aj na samotnú prevádzku múzea.

Výnos z predaja nehnuteľného majetku je podľa MP SR nevyhnutný na úhradu už zrealizovaných rekonštrukčných prác ako aj dofinancovanie ukončených prác na nových sídelných budovách LDM Zvolen pri ich kolaudácii. Okrem toho výnos z predaja bude použitý na doplnenie finančných zdrojov potrebných pri náročnej starostlivosti a udržiavaní objektov múzea – kultúrnych pamiatok, zbierkového fondu, knižničných jednotiek, fotografii a negatívov, príp. ich renovácii v záujme udžania a zlepšenia funkčnosti a plnohodnotného využívania pre verejnopropešné účely.

(www.mpsr.sk)

Prečítané: 1819
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.