Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesníci uzavreli cestu

Lesy SR obnovujú cestu medzi Dolnou Bzovou a Vrchodobročom. V danom úseku platí uzávera lesnej cesty.

Lesy SR začali v uplynulých dňoch rekonštruovať lesnú cestu z osady Dolná Bzová, ktorá je súčasťou obce Podkriváň v okrese Detva, v smere na Vrchdobroč. Obnova sa týka viac ako šesťkilometrového úseku, ktorý na prístup k svojim domom používajú aj obyvatelia tamojších lazov.

 

"Rekonštrukcia lesnej cesty Bzová už prebieha od júla 2013, no v marci 2014 bola pôvodnému dodávateľovi vypovedaná zmluva pre neplnenie časového harmonogramu," uviedol hovorca Lesov SR Vlastimil Rezek. Rekonštrukcia bola vysúťažená z projektovaného nákladu takmer 600-tisíc eur na niečo viac ako 400-tisíc eur.

 

Po novej súťaži bola uzatvorená zmluva v marci tohto roku a do začiatku júna boli zrealizované stavebné práce na odvodňovacích objektoch. "Vyčistili sa priečne odvodňovacie priepusty, vytvorili sa kalové jamy na vtokoch a osadili sa objekty na výtokoch," priblížil V. Rezek. Boli tiež realizované ostatné súčasti cesty ako výjazdy a výhybne.

 

Od začiatku júna až do ukončenia prác platí v danom úseku uzávera lesnej cesty, nakoľko technologický postup reprofilizácie a následnej pokládky asfalto-betónu vyžaduje zaber celého profilu komunikácie.

 

Podľa V. Rezka je cesta určená na obhospodarovanie lesa, no na základe povolení od Odštepného závodu Kriváň ju využívajú aj niektorí majitelia nehnuteľností v priľahlých osadách. "Nejde však o verejnú komunikáciu, takže za vjazd bez povolenia hrozí vodičovi pokuta," pripomenul hovorca.

Zdroj: tasr, sme.sk

Prečítané: 762
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.