Logo
Vytlačiť túto stránku

Prekonali sa

Početná partia dobrovoľníkov, zamestnancov obchodnej spoločnosti Lidl, prekonala v jednej z nízkotatranských dolín neďaleko hornoliptovskej obce Malužiná opäť po roku svoj vlastný rekordný zápis vysadením 6500 nových sadeníc stromčekov.

"Tatranským lesom pomáhame už od roku 2012. Odvtedy sme finančne podporili výsadbu 315.000 stromčekov na ploche takmer 120 ha. Slovenský rekord v počte vysadených stromčekov za jeden deň sme stanovili už tretí raz. O rok sa ho určite pokúsime prekonať," uviedol hovorca spoločnosti Tomáš Bezák.

 

Generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Peter Morong ocenil túto nezištnú pomoc. "Vítame takúto spoluprácu a sme veľmi radi, že títo dobrovoľníci sa nepriväzujú o stromy a nebránia nám spracovávať kalamitu, ale práve naopak, chcú nám pomôcť vysadiť zdravý nový les pre budúce generácie," zdôraznil.

 

"Pri celkovom počte 16 miliónov stromčekov, ktoré vysadíme v tomto kalendárnom roku, sa to niekomu môže zdať ako kvapka v mori, ale je to obrovská morálna podpora pre naše úsilie nanovo zalesniť lokality postihnuté kalamitami. Veľmi radi uvítame každú takúto pomoc," dodal generálny riaditeľ Lesov SR.

 

Zdroj: Teraz.sk

Prečítané: 1270
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.