Logo
Vytlačiť túto stránku

Bratislava a jej lesy pre všetkých

Mestské lesy v Bratislave zorganizovali v nedeľu 26. apríla 2015 na Partizánskej lúke podujatie Lesnícke dni v rámci akcie Bratislava pre všetkých.

Aktivity boli zamerané na lesníctvo a ochranu životného prostredia. Deti mohli zábavnou formou spoznávať prácu lesníkov, dreviny ako i živočíchy.

"Deti nechápu všetky súvislosti, ktoré sa dejú v lese, aj preto organizujeme toto podujatie. Tie bratislavské však majú s prírodou relatívne blízky kontakt," povedal riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Vladimír Kutka. Navštíviť mohli aj tvorivé dielne, priučiť sa rezbárstvu alebo drôtikárstvu, prišli aj skauti.

"Je to niečo iné než bežná zábava pre deti, páči sa im to. Vnúčence majú k prírode veľmi dobrý vzťah a užitočne vyplníme čas," uviedol Slavomír. Natália prišla na Partizánsku lúku s dvoma malými deťmi, o akcii nevedela. "Som príjemne prekvapená, že sa tu udiala nejaká akcia," zhodnotila.

Organizátori podujatia pripravili aktivity aj pre dospelých, mohli skúsiť píliť drevo či súťažiť v hode polenom. Spestrením boli vystúpenia sokoliarov či ochutnávka včelích produktov. Mestské lesy pripravili pre verejnosť aj exkurzie do okolia, napríklad na územie Vydrica.

Lesnícke dni 2015 organizovali Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s hlavným mestom, išlo o deviaty ročník. Program vyvrcholil slávnostným zapálením vatry.

tasr, 24hod.sk

Prečítané: 786
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.