Logo
Vytlačiť túto stránku

Dolný Kubín získal kúsok lesa. Čo s ním?

Radnica donedávna netušila, že vlastní takmer 33-tisíc metrov štvorcových lesa na Kubínskej holi. Dozvedela sa to po pozemkových úpravách.

Takmer 3,3-hektára sa nachádza nad hotelom Belez. V súčasnosti časť mestského pozemku využíva Pozemkové spoločenstvo urbáru obce Beňová Lehota ako sklad dreva. Práve urbár chcel les aj s pozemkami kúpiť.

 

V zdôvodnení predaja sa píše, že mesto nedokáže pozemok efektívne využiť, nakoľko dlhodobo neponúka možnosti iného ako lesného obhospodarovania. Nedisponuje možnosťami riadne a účelne nakladať s týmto majetkom, pričom s vlastníctvom takéhoto majetku vyplývajú mestu aj viaceré povinnosti a s tým spojené náklady.

„Načo máme mať les, ak sa oň nedokážeme postarať,“ povedal na zastupiteľstve poslanec Anton Krákorník.

Ďalšiemu poslancovi Jurajovi Štefákovi sa nepáčila cena 0,24 eura za štvorcový meter. Mesto by predajom získalo len osemtisíc eur. „Nechceme klásť prekážku využitia do budúcnosti, ale cena je nízka.“

Ozvali sa hlasy, či by sa pozemky nedali využiť na výstavbu rekreačných chát, keďže dve sa nachádzajú hneď vedľa na susednom pozemku. Poslanci po diskusii nakoniec neschválili prebytočnosť tohto majetku, takže o jeho predaji ani nehlasovali. Les ostáva naďalej vo vlastníctve Dolného Kubína.

Zdroj: sme.sk

Prečítané: 1269
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.