Logo
Vytlačiť túto stránku

Nadhodil privatizáciu

Predseda strany SaS Richard Sulík by privítal, keby štátny podnik Lesy SR prešiel do súkromných rúk.

   Uviedol to v závere šiesteho rokovacieho dňa 21. schôdze Národnej rady (NR) SR v rozprave k návrhu novely zákona o štátnom podniku.
   Ten na rokovanie parlamentu predložili poslanci Ján Mičovský, Miroslav Kadúc, Mikuláš Huba (všetci OĽaNO) a nezaradený poslanec Radoslav Procházka.
   V štátnych podnikoch podľa Sulíkových slov chýba skutočný vlastník, a preto sa tam kradne. "To čo nie je priklincované, jednoducho zmizne," uviedol.
   Najlepšie by bolo, keby štát lesy sprivatizoval s určitými podmienkami, ako napríklad s možnosťou turistov do nich vstupovať a využívať turistické chodníky či zbierať huby. Netvrdí, že v prípade sprivatizovania lesov by tam hneď zavládol poriadok. Následky by však už musel znášať vlastník a nie daňoví poplatníci.
   Cieľom návrhu zákona je zvýrazniť osobitné postavenie štátneho podniku Lesy SR opatreniami ako napríklad zakotvenie prísnejšej zodpovednosti riaditeľa a členov dozornej rady za škodu, ktorú môžu svojím rozhodovaním spôsobiť.
   Chcú tiež vytvoriť nové vnútorné mechanizmy rozhodovania a kontroly rozhodovania podniku. Tým majú predkladatelia v úmysle posilniť postavenie dozornej rady na úkor riaditeľa.

(Zdroj: webnoviny.sk, 26.6.2013)

Prečítané: 943
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.