Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesy SR a Smrečina

Exminister pôdohospodárstva Zsolt Simon chce, aby minister Ľubomír Jahnátek odvolal vedenie Lesov SR. Minister na to nevidí dôvod.

Minulý rok totiž predali 20-tisíc kubíkov dreva Smrečine Hofatex, ktorá zaň doteraz nezaplatila. Štátne lesy podľa neho museli vedieť, že sa takmer 1 mil. eur navždy stratí, Smrečina je totiž momentálne už v konkurze. Minister Jahnátek dôvod na odvolanie vedenia Štátnych lesov nevidí.
     "Ak by sme o krachu Smrečiny mali vedieť, museli by sme mať krištáľovú guľu," tvrdí hovorca Lesov SR Vlastimil Rezek. Drevo začali podniku dodávať až potom, ako si predošlé podlžnosti vyrovnali. Keď začali meškať aj s platením za veľkú dodávku z minulého roka, okamžite ďalší prísun dreva zastavili.
  
   Štátne lesy o vrátení pohľadávky so Smrečinou rokovali, mohli by za ňu dostať pozemok v Čiernom Balogu. Ani ten však celú sumu 971-tisíc eur nenahradí. Minister pôdohospodárstva vedenie Lesov SR neodvolá, súhlasí totiž s ich postupom, keď pri meškajúcich splátkach zastavili ďalšie dodávky dreva.

(Zdroj: Slovenský rozhlas, 29.5.2013)

Prečítané: 1425
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.