Lesmedium

Lesnícka rovnošata

autor: neznámy
Chcem sa opýtať, či ešte oficiálne existuje niečo ako lesnícka rovnošata? Jedine k čomu sa človek dopátra, je lesnícka rovnošata pre zamestnancov štátnej správy lesného hospodárstva. Ostatní už nie sú lesníci, keď chodia oblečení ako šupasníci z mimovládnych organizácii?
sekcia: Archívne fórum, 30.12 2015 8:09
autor: neznámy
Verte tomu, že minimálne všetci novší zamestnanci ŠSLH takisto nevedia či existuje vôbec lesnícka rovnošata, keďže ju doteraz nevideli hoci majú na ňu nárok...údajne je v príprave nová vyhláška ohľadne lesníckej rovnošaty, ale kedy bude na tomto svete...???...to je otázka skôr na Sibylu.
30.12 2015 10:10
autor: neznámy
Iným osobám ako štátnym zamestnancom ani nemožno prikázať aby nosili nejakú rovnošatu. Na čo by im aj bola? Skôr potrebujú nejaké poriadne oblečenie do lesa. No a to stojí majlant. Pri tých platoch si ho nekúpia a tak imidž ide bokom.
30.12 2015 10:36
autor: neznámy
Statny zamestnanci dostanu vsetko od statu tak neviem co tu pisete picoviny
30.12 2015 15:44
autor: neznámy
Ďakujem za odpovede. Takže niečo ako lesnícka rovnošata (uniforma) už ani nie je. Je to dosť smutné. Mám doma nejaké tie súčasti k lesníckym uniformám z rôzneho obdobia (vetvičky, frčky, vyložky, odznaky na brigadírku), tak som si spomenul, či niečo také ešte dnes vôbec existuje.
30.12 2015 16:11
autor: neznámy
slovencinar, ked uz si sa prebral z komy, este sa prefackaj, aby si si riadne precital otazku a prave ty nepisal pyxoviny. prebral si sa na slovensku, a pristavil na fore pre lesnikov, nie policajtov. zajtra je rok 2016.
31.12 2015 15:24
autor: neznámy
Čo všetko dostanú štátni zamestnanci od štátu? Autor - chrapúň, ktorý sa ani nevie podpísať je asi z niečoho vykoľajený a nevie čo tu vypisuje...nech sa zastaví na jemu najbližšom okresnom úrade a opýta sa tých ľudí čo tam robia, že čo všetko im štát dáva a potom nech drísta!
31.12 2015 15:25
autor: neznámy
Aby som Vás vyviedol zo začarovaného kruhu les.rovnošaty každý lesník ma právo nosiť lesnícku rovnošatu,Lesy SR šp. majú svoju smernicu o les. rovnošate,VLM SR šp.majú svoju smernicu o les.rovnošate,Mestske lesy Brezno majú svoju smernicu oles. rovnošate,Propopulo s.r.o. biskupske lesy majú svoju snernicu na nosenie les. rovnošaty a každý subjekt a obhospodarovatel lesa urbar,obec lesy a ine si mozu zaviest smernicu kto može nosiť rovnošatu a tak... A propo na každej lesníckej škole nosia žiaci les. rovnošatu.Každý kto chce nech si ju nosí je to stavovská česť nosiť rovnošatu.
2.1 2016 21:33
autor: neznámy
Aj prepravcovia (dopravcovia) majú svoje rovnošaty a aj každá súkromná firma si môže zaviesť interný predpis o obliekaní sa. Tu skôr išlo o oficiálnu lesnícku rovnošatu v pravom zmysle slova garantovanú zákonom (štátom) a vyjadrujúcu určité postavenie v spoločnosti. Rovnošata v zmysle interných predpisov je skôr druh firemného oblečenia (napríklad zelenej farby, nevyplývajúca zo zákona - ak nevyplýva zo zákona). Ide aj o praktickú stránku veci a určitú identifikáciu a konkretizáciu osôb, ktorá aj pri organizáciach, ktoré majú interne zavedené rovnošaty, zlyháva. Už aj predstavitelia lesných závod v pracovnej dobe chodia oblečení ako zamestnanci zábavného podniku. Pri vonkajších pracovníkoch sa tiež nedá podľa oblečenia predpokladať, či je to OLH, správca, lesník, podnikateľ, subdodávateľ, živnostník, nákupca dreva, mimovládkar, zablúdený turista alebo zbojník v zelenom. Všetci sa obliekajú, ako keby mali jedného zamestnávateľa.
3.1 2016 10:27
autor: neznámy
Mal som na túto tému napísaný obsiahly príspevok , ale keď som ťukol na poslať dotaz , tak mi ho nezobralo. Žeby cenzúra
4.1 2016 19:43
autor: neznámy
Vidím , že to prešlo. K lesníckej rovnošate len toľko , že keď pre nás všetkých OLH platí len jeden zákon 326/2005 a jeden § 47, 48, tak by sme mali mať tiež všetci rovnakú rovnošatu. Veľmi ma pobaví ale aj vytočí , keď v lesníckej uniforme vidím nášho pána ministra a podobných pajacov bez lesníckeho vzdelania, ale pracujúcich v lesníctve.
4.1 2016 19:55
autor: neznámy
prakticka poznamka: uniforma je fajn,aj si ju vazim.lenze pracovat v terene lesnicke prace velmi nie je mozne..
-kamiony,traktory,nakladne auta-olej,blato,vazelina.
-teren-blato,prach,sneh,zima,teplo,dazd.
-vyznacovanie.farba-zaspini vsetko vratane obuvy a tvare.
-polovnictvo-krv,blato,obsahy zaludkov a criev.
-preberanie a meranie dreva,ciachovanie,meranie ploch atd.-skus v uniforme.
-kancelarske prace,praca s verejnostou-vhodne na uniformu :-)
7.1 2016 21:52
autor: neznámy
Povedz mi raroh , myslím si že máš lesnícke vzdelanie , v čom ty mimo odsekov 1., 4. a 6. chodíš ? Asi v pyžame , alebo úplne holý aby si sa nezašpinil ?
8.1 2016 10:27
autor: neznámy
no predsa v montérkach.
8.1 2016 10:38
autor: neznámy
V zelenom predsa,ale nie je to uniforma :D nohavice,kosela,sveter alebo pulover,kabat podla toho co sa bude robit:maly hubertus,pracovny,novsi starsi :D
8.1 2016 20:28
autor: neznámy
Jednoznačne ihličkove maskače.To oblečenie čo sa fasuje u Lesov SR stoji za prd je drahe a nekvalitne.Nohavice zo starej les.rovnošaty mi služia dodnes skoro nezničitelne.Mozte sa vyjadrit aj ostatny?
9.1 2016 17:39
autor: neznámy
Mal som na túto tému znova napísaný obsiahly príspevok a znova ma to nepustilo. Žeby cenzúra ? Čo ty na to admin ? Rád som navštevoval túto stránku , ale keď je to tak tak končím . Navrhujem , aby sa to nevolalo Forum o lese, ale Drísty zakomplexovaných lesných robotníkov.
10.1 2016 14:21
autor: neznámy
Suhlasim s Ferom 1
10.1 2016 16:54