Lesmedium

Sú obiednávky LSR záväzne?

autor: Pestovatelky
Je možné,aby nám aj po podpísaní objednávky na ochranu LSR vyplatili len polovicu,lebo zistili,že tam je menej sadeníc?Tak na čo ich podpisujeme,aj tak si spravia čo chcu.Kto vie kolko ich tam skutočne je?A prečo to nerobia na plochu?
sekcia: Archívne fórum, 10.12 2015 21:10
autor: neznámy
To si prerokujte s príslušným horárom alebo pestovateľom LS oni zadávajú podklady do Krpaku
12.12 2015 13:44
autor: neznámy
Ved´sme to prerokovali,v krpaku aj v objednávke sú rovnaké počty,ale podla skusných plošiek´nám vyplatili len polovicu,robí nám to 260euro.Majú na to právo? Ved´to nesedí v žiadnom poraste.
12.12 2015 19:20
autor: neznámy
Ked tam nebolo tolko sadenic tak ako vam mohli vyplatit plnu sumu z objednavky?
12.12 2015 23:38
autor: neznámy
Chapem ze ste pocitali s plnou sumou,ale oni sa boja naslednej kontroly a to potom by museli platit zo svojho
12.12 2015 23:45
autor: neznámy

Ked´tam nebolo tolko sadeníc tak ako vám mohli vyplatit plnú sumu z objednávky?K tejto odpovedi mám takýto komentár.Nikto nevie presne koľko sadeníc je v poraste/straty zo zalesňovania-mínus,PZ-plus/.Robit´skusné plochy na počet ochránených jedincov,či už pri ochrane sadeníc vyžínaním,alebo náterom je nesprávne,pretože to nemá štatisticky výpovednú hodnotu a zbytočne to zatažuje lesníkov.A ked´už robia takéto nezmysly,tak to malo byt´v krpáku a objednávke a nie to menit po vykonaní prác.Vo všetkých subjektoch platia tieto výkony na hektár priemernou cenou a tam nevznikajú takéto problémy,plocha je jasná,priemerná cena zohladňuje rôzny počet sadeníc v rôznych porastoch.LSR jasne poškodili pestovatelky,pretože do porastu museli príst´rovnako,plochu museli prejst´rovnako a určite boli aj iné plochy,kde bolo ochránených jedincov viac,ako v krpáku.Mali by ste trvat´na cene z objednávky,neviem ako by sa tváril ved.lo,keby vyznačoval prebierku,poctivo prešil celú plochu,ale vyznačil len polovicu kubíkov,pretože tam viac nebolo a dostal by polovičný plat.






13.12 2015 5:25
autor: neznámy
V ŠL to ešte stále tak funguje, že sú pre nich smerodajné náklady na ha v pestovnej činnosti (prerezávky, zalesňovanie, ochrana kultúr)? Lebo ono to bolo tak, bolo úplne jedno koľko (viac) ste objektívne napočítate podľa výkonovej normy (na základe ktorej sa potom stanovovala cena), viac vám nedali, alebo robili všetko preto, aby vám viac nemuseli dať. K zadanej téme a objednávke na prácu treba dodať, že na takýto vzťah treba dve strany a z uvedeného jasne vyplýva, že v prvom rade zadávateľ a objednávateľ práce nevedel, koľko sadeníc bolo treba ošetriť (na danej ploche). Zistil to až po vykonaní a skontrolovaní práce. Krpákové ceny ŠL nie sú pre dodávateľov prác záväzné, tie sú skôr len pre internú potrebu ŠL a určite nie sú objektívne (napr. ceny na prebierky sa robia pomaly aj rok dopredu a ako môže tvorca krpákovej ceny vedieť, aké všetky prirážky tam má dať - napr. na sneh). Dodávatelia prác by mali prísť s vlastným cenníkom a až tak na základe obchodno-právnych vzťahov určiť cenu dohodou za konkrétnu prácu. Je to podobne ako s cenami za drevo. Svoj osobitný cenník predaja majú ŠL a svoj osobitný cenník nákupu majú aj veľkospracovatelia dreva (ktorá cena je záväzná? predávajúceho alebo kupujúceho?).
13.12 2015 9:10
autor: neznámy
Žienky,ak ste presedlali zo škody120 na favorita,tak sa nečudujte.ŠL sú už také,stále rozmýšľajú ako ušetriť na živnostníkoch.Vaša chyba je,že sa chcete samé o seba postarať,nezaťažujete úrad práce a robíte u ŠL.Hľadajte si prácu v urbároch,mestských lesoch,obecných lesoch,alebo VLM.Tam je to OK
13.12 2015 17:45
autor: neznámy
Neviem co tu riesite.ved predsa ten kto vyhral vyberove konanie podpisal zmluvu a ostatne nalezitosti na znak suhlasu s podmienkami cenami a nalezitostami.
mnozstvo na ha je uz zname vo vyberovom konani a je priemerne 4tisic..
treba si stazovat u toho kto podpisal zmluvy :D
22.12 2015 8:51
autor: neznámy
Kto by už len čítal zmluvy, papier znesie všetko. Sme sa dohodli a to platí.
22.12 2015 10:36
autor: neznámy
My sme vyhrali výberové konanie,robíme napriamo,ale nám v konkrétnom poraste znížili počet sadeníc,aj ked´v krpáku a v objednávke bol iný počet.Urobili to až po vykonaní prác.Majú na to právo?
22.12 2015 14:51