Lesmedium

Predaj lesných pozemkov cudzincovi

autor: AnaK
Dobrý večer,

je možné podľa súčasnej legislatívy predať lesný pozemok cudzincovi?

ďakujem vopred za info.,

sekcia: Archívne fórum, 31.10 2015 20:19
autor: neznámy
Áno je, ale treba upresniť otázku. O akého cudzinca ide ?
1.11 2015 18:50
autor: neznámy
cudzinec má štátnu príslušnosť Českej republiky.,môžte mi napísať v ktorom zákone je to popísané/vysvetlené???Ďakujem vopred.
5.11 2015 9:42
autor: neznámy
cudzinec má štátnu príslušnosť Českej republiky.,môžte mi napísať v ktorom zákone je to popísané/vysvetlené???Ďakujem vopred.
5.11 2015 18:20
autor: neznámy
..tak ďakujem za vysvetlenie....
11.11 2015 18:17
autor: neznámy
ako clenovia EU nemame obmedzenia pri nadobudani pozemkov cudzincami, prave naopak, do roku myslim 2013 sa nemohlo nadobudat ale od tohto roku je mozne aby ju nadobudli aj prislusnici inych krajin.....

v pripade polnohospodarskej pody sa urobilo opatrenie, kde je stanoveny postup predaja, cize aby zaujemcovia zo slovenska mali prednost....

v pripade lesnej pody o takomto obmedzeni neviem....

pracujem pre pre spolocnost, s holandskym a nemeckym kapitalom, musim vas sklamat, taketo firmy (jedna sa o pravnicku osobu na slovesnku - ktoreho vlastnikom je firma v holandsku a v nemecku - diera v zakone ako hrom) maju skupene obrovske mnozstvo polnohospodarskych a lesnych pozemkov, a davno predtym nez sa nejake obmedzenie zaviedlo, ba dokonca, tato firma ktora hospodari v danych katastroch ma prednost odkupit polnohospodarsku podu pred ludmi ktory v danom katastri byvaju, sice nie polnohospodarov ale pokial by sa zamyslali o kupu takehoto pozemku maju malu sancu....zakon prave pomohol zahranicnym investorom, a ludi zijucich na slovensku obral o moznost nadobudnut prednostne podu....existuje velmi male percento kedy cudzinec zamyslajuci si kupit podu, bude kupovat na vlastne meno - ako fyzicka osoba.....a v poslednej dobe sa pôda nepredava ale zamiena.... a za dalsie ... ked sa majitelom stane pravnicka osoba, a chce previest pozemky z titulu predaja, nepredava pozemky ale firmu, cize pozemky nezmenili vlastnika...alebo zeby :)?

takze dakujeme pracovnikom ministerstva podohospodarstva a rozvoja vidieka, obzvlast pracovnikom sekcie legislativy, samozrejme panom poslancom v nrsr, s vedenim pana ministra, ze nas o nase dedicstvo pripravili....zbavujeme sa najcennejsieho co mame...

ja som si doposial kupoval podu ci uz lesnu alebo polnohospodarsku ako mi financie dovolovali, nie som podnikatel, nieco mam v prenajme, nieco sam uzivam, ale pri kupe pozemku som na poslednom mieste ktory sa o to moze uchadzat....

bude sa musiet niekto za tieto hriechy spachane na nas este spovedat?

nejak som sa rozpisal, nechcel som z toho mensi clanok urobit ale muselo to von...

tak lesu zdar!
13.11 2015 6:44
autor: neznámy
Ďakujem....a pekný víkend!!
13.11 2015 17:42
autor: neznámy
Nie ste jediný, kto si presne toto myslí. Každá vláda robí však všetko proti soc. vrstve, ktorá je vo väčšine. Všade kde sa dalo zvýšili poplatky.Čo z toho, že nám ponúka smiešne balíky, ako napr. zatepľovanie.To je hotová byrokracia a pomoc vybraným súkromným firmám. Poplatky za účty.Len hlupák naletí takýmto sľubom.
Pozrime, čo urobili s Pozemkovými spoločenstvami. Všetky zákony sú proti vlastníkom a vymožiteľnosť práva je takmer nulová.
Čítate tie príspevky, ako sa bačuje v PS. Nič sa s tým nikdy neurobí,lebo všetky tu spomínané pochybenia môže riešiť iba súd.
A povedzte, kto už len z tých drobných vlastníkov má tú silu, aby dosiahol svoje právo takýmto spôsobom...A vedia to nielen tí, ktorí ich poškodzujú, ale aj tí, ktorí takéto zákony schválili.
Smer voľby vyhrá, len keby viac prihliadali na spravodlivosť.
.
14.11 2015 8:53