Lesmedium

Mafia alebo obchodná zákonitosť?

autor: Vlado
Neviem ako je to v iných spoločenstvách, ale u nás predávame drevo na koreni. (Pokiaľ nejde o "samovýrobu"). V praxi to ale znamená, že to nie je predaj konečnému spotrebiteľovi, ale nejakému medzičlánku. A ešte ani tento medzičlánok nepredáva konečnému spotrebiteľovi, ale ďalšiemu medzičlánku.

Nižší článok nemá šancu, aby obišiel vyšší medzičlánok. Ak by ho obišiel, ďalší obchod prostredníctvom vyššieho medzičlánku by už nespravil. Ale aj konečný spotrebiteľ by doplatil na to, ak by odobral drevo od nižšieho medzičlánku. Tiež by mu hrozilo, že ten vyšší medzičlánok by už s ním ďalší obchod nespravil.

Je prirodzené, že každý medzičlánok si ukrojí niečo pre seba. Je to tak aj u vás?

sekcia: Archívne fórum, 20.8 2015 9:59
autor: neznámy
v právnom štáte to tak chodí,korupcia,podvody,úžera,a najväčšia mafia je samotná vláda aj s jej ministrami,a jej chápadlá siahajú cez vedúcich LS, až po lesníkov,a s tím je ťažko niečo urobiť,aj v súčasnosti prebieha predaj kalamitného dreva na koreni,niektoré porasty sú už predaté,no obyčajný človek sa k tomu nedostane,aj ked budeš dávať nereálnu ponuku 100 euro za kubík,vyhrá to mihálik ,a jemu podobní,v tomto štáte vládnu zákerné skupinky nenažratých ľudí,a tí majú s toho krásny biznis,je to smutné,nepochopitelné,ale na slovensku je to tak milý vladko,medzičlánky sú všade,a nie len pri obchodovaní,ale aj pri spracúvaní dreva,ťažbári robia za almužnu,a medzičlánky bez jedinej kvapky potu rozprávkovo bohatnú,tak je to nadstavené,krásne !
20.8 2015 16:29
autor: neznámy
no ked predaš drevo na koreni tak ti už može biť jedno cosistim drevom roby kupujuci
20.8 2015 20:26
autor: neznámy
zadaním tejto témy Vlado pekne zareagoval aj na nedokončene predchádzajúce príspevky a vystižne vyjadril ako je s predajom dreva v spoločenstvách
20.8 2015 23:15
autor: neznámy
Robte transparentné výberové konania,z čistým svedomím výboru a dr.Keď niekto dá za drevo čo chcete,tak potom čo s ním urobí je jeho vec,alebo budte tak šikovni že dodáte drevo poslednému v reťazci a celú smotanu máte Vy.
21.8 2015 9:38
autor: neznámy
ani jedno výberové v tejto republike neprebehlo transparentne,všade je podvod, ľudia ktorí sú pri tom nehľadajú transparentnosť,ale opak,ako na tom nečestne zbohatnúť,a s tím je ťažko bojovať, zbytočne to niekde nahlásiš,všetko má pod palcom smer,a tam končíš,ešte na koniec na teba podajú trestné oznámenie za krivé obvinenie,a za pravdu budeš behať po úradoch,tu už nepomôže len prevrat, a určite nie sametoví.
21.8 2015 14:55
autor: neznámy
V urbariatoch sa ma dobre len predseda a spol.
5.9 2015 7:03
autor: neznámy
Imro, vy chcete riešiť predaj dreva na pni alebo preferencie smeru?
18.9 2015 9:35