Lesmedium

PSOL

autor: neznámy
Je potrebný PSOL ak v ňom už nie je takmer nič povinné. Sú povinné prečistky?

sekcia: Archívne fórum, 3.6 2015 8:39
autor: neznámy
A prečo by neboli? veď na to sa vyhotovuje, aby boli určené zásady hospodárenia...určité veci sú v kompetencii OLH, aby ich zmenil, ale nevidím dôvod na to, aby sa to bralo tak, že nie je to povinné...
3.6 2015 12:57
autor: neznámy
ak to neboli rečnícke otázky, tak existuje viacero odpovedí:
1. a/ áno, lebo zákon a rámec pre (pre) múdrych. b/ nie, lebo máme veľa (pre) múdrych.
2. a/ nie. b/ ak sa chce obhospodarovateľ lesa uchádzať o dotácie, áno.

4.6 2015 9:32
autor: neznámy
Povinna je len vyska ťazby za Dielec, HS a LHC ,ta sa nesmie prekrocit..dnes uz nie je nic povinne,ale hospodarit bez prerezavok,prebierok a ostatnej starostlivosti je ako pestovat na poliach burinu..
Mozno sa dockame ze Nam bude EU platit dotacie aj za zniceny les a nezabezpecenu holinu..kam sme To dopracovali...
8.6 2015 21:40
autor: neznámy
OLH je povinný usmerňovať realizáciu PSL a má možnosť v rámci svojich kompetencií vykonať úpravu predpisu...čiže tváriť sa, že okrem výšky ťažby nie je povinné nič nie je podľa mňa správne...súhlasím s kolegom, že bolo by to "ako pestovať na poliach burinu"...myslím si, že každý by mal zvážiť či chce mať poriadnu horu alebo nie a či myslí aj na budúce generácie a to, čo im zanechá.
9.6 2015 14:22
autor: neznámy
Lesy to nie je len súkromné vlastníctvo. Kontroluje vôbec niekto čo sa v nich robí a v akom stave ostanú pre ďalšie generácie?
10.6 2015 8:14
autor: neznámy
Výkon činnosti kontroly v štátnom aj neštátnom sektore lesného hospodárstva ale aj poľovníctva majú vo svojej pôsobnosti okresné úrady, pozemkové a lesné odbory buď v rámci plánovaných dozorov a kontrol alebo na základe podnetov zvonku.
10.6 2015 8:43
autor: neznámy
Danon 21
Vaše reči by som prirovnal k poľovnícstvu,Aj tam všade počúvame o TZV.selektívnom odstrele a chovu trofejovej zvreri,a realita !!??
Len pri niekoľkoročnom dodržiavaní zásad chovu a lovu, dnes by sme
mali už iba zlaté trofeje . A pritom kam sme sa dostali po 50ročnom tzv selektývnom odstrele???
Tak je to aj s našími porastami a vlastne lesnícstvom!!!!!!!!!
10.6 2015 11:06
autor: neznámy
Veď práve o to ide, že v lesníctve aj poľovníctve sa všetko robí dlhodobo, výsledky sa nedajú vidieť za rok, dva, tri...pokiaľ niekto vymyslí niečo iné, lepšie, tak sa bude tak robiť...nie som proti.
10.6 2015 11:15
autor: neznámy
Dlhodobosť,či krátkodobosť s tým nemajú nič spoločné. jediný faktor je tu človek !! Či už ten / skorumpovaný a hlavne verný tej či tej strane/ zákonodarca,, či ten ,,dole" ,ktorý kopíruje toho ,,hore" .
11.6 2015 9:56
autor: neznámy
Trefa. Síce s položenými otázkami to nemá veľa spoločného, ale predsa len. Je to tak. Spolitizovaná štátna správa nielen v LH, ktorej dôsledkom je jej bezzubosť. Zákony sú pre tých, čo ctia nejaké pravidlá. Ten zvyšok ma svoje kontakty na správnych miestach. V LH je naviac niečo neobvyklé. A, že korupčný prostriedok, akým je poľovačka, je súčasťou štátnej správy a poľovníctvo samozrejmou súčasťou lesníctva. Poľovníctvo ho vlastne požiera. Je na jeho škodu. Znalí vedia, že spoločenské bremeno problémov v lesníctve nemá záujem (chuť) kto riešiť, zato marginálnym nespoločenským problémom rozumie každý. Predstavme si tu ilúziu, že by aspoň riadiaci pracovníci či už štátnych organizácií alebo správy v LH nesmeli zažívať rozkoš poľovačky? Myslím, že by bolo v tejto sfére vzdušnejšie.
11.6 2015 15:38
autor: neznámy
Úplne súhlasím. Pracovníci štátnej správy poľujú jak o dušu v lesoch, ktoré majú vraj kontrolovať.
12.6 2015 12:53
autor: neznámy
Chlapi PSoL po novom je dost dolezite. To je hlupost že nie je potrebné. Veď dokonca už sa tam piše aj o obnovnom drevinovom zlozeni to je hlavne pre tých lesnikov ktorý si ho nevedia najst podla prevadzkoveho súboru v modeloch hospodarenia a dalej u tam dolezite údaje co sa týka opisu porastu cez výmeru, zakmenenie, rubnu dobu, obnovnu dobu atď. dalej je dost dolezite udaje o drevinovom zlozeni a o ich zásobe o strednej hrubke vyske a objeme plus bonita odkial by to lesnici vedeli keby nemali k dispozícii PSoL.A čo sa tyka toho dodrziavania sy myslim ze ak je OLH pri obnove PSoL co aj moze byt dokaze že je len debil ak pozieda o zmenu. Ved obnova PSoL je velmi dolezite. OLH by sa mal na nu dokladne pripravit, mal by si prejst všetky konkretne JPRL a sam si nanrhnut co by tam chcel a potom to konzultovat s taxatormi ktori po zisteni skutocneho stavu by mali vybrat to najvhodnejsie hospodarske opatrenie pre konkreteny lesny ekosystem. treba si prejst s timy taxatormi ci je vyska tazieb hlavne v mladych smrekovych monokulturach na nepovodnych stanovistach určena spravne lebo ak sa urči nizka tazba lesnika to nuti vyznacit podurovnovy zásah a slaby urovnovy zasah a to je uplne zle ved platia nejake zasady ktore by ten lesnik mal poznat ak sa nespravi zasah v urovny dochadza k prestihlovannie knemov tym je nevyhovujúci stihlostny koeficient a porasty su voci vetru neodolne a to nie je nasim poslanim vystavovat porasty predcasnenu rozpadu a dalej co sa tika obnovnych tazieb s vsade sa realizuje podrastovy sposob na stiedavych pásoch co je velmi hlupe si osobne myslim. Pretoze tak kde sa da by sme mali zvolit maloplosnu obnovu v nepravidelnych skupinach a hlučikoch alebo len porasty roznoveke a roznorode (vyskovo hrubkovo a drevinovo diferencovane) budu lepsie zvladat devastacne vplyvy prirody a co ne nasim poslanim si spomente na vetu ktoru vyslovil Jozef Dekret Matejovie ze ôlesy treby zachovat buducim generaciam preto lesnik by nemal riesit co bude len zajtra ale mal by mysliet niekolko rokov do predu.
20.9 2015 21:40
autor: neznámy
Matus , vidieť že si od fachu , len ten tvoj pravopis . Teba sa ti prihlásiť na najbližšiu základnú školu v tvojom okolí . Alebo to robíš úmyselne ?
22.9 2015 7:31
autor: neznámy
Podľa štýlu písania , predpokladám, že ide v prípade Matusa o vysokoškolsky vzdelaného človeka,.často komunikujúcom s počítačmi a písaním elektronických správ .
Stručnosť je základnou zásadou elektronických správ.Doporučuje sa písať bez diakritických znamienok. Dokonca aj svoje meno.Sem- tam.nejaký preklep , to sa stane takmer každému z nás.
22.9 2015 19:42
autor: neznámy
To bolo písané na rýchlo a neviem, čo tu pozeráte na pravopis ale si prečítaj, čo je tam napísané, keď páni lesníci a OLHáci sa pýtajú na čo je PSoL.
A neviem kto je tu od fachu, keď nevie napísať 1,5 riadku bez chyby.
A vy si spravte lesnícku školu, keď sa pýtate na čo je PSoL ale to aj ostatný.
14.11 2015 21:32