Lesmedium

Vyhodnotenie poslednej výzvy 2.1

autor: aa
Pozdravujem

je na Slovensku subjekt , ktorí dostal peniaze na ozdravné opatrenia z poslednej výzvy 2.1 , ktorá bola vyhlásená v roku 2014 ? Vieniekto , kde sa podelo 25 milonóv Eur ktoré boli alokované na toto opatrenie ? Vraj sa to minulo na nezmyselné letecké postreky pre spriaznené firmy s vládnym SMERom. Nevie o tom niekto niečo bližšie ? Koľkí sme ostali bez podpory a niekto sa na tejto výzve poriadne nabalil a chce to ututlať ? Čo robí pánštátny tajomník Ing. Spevár? Dokázal by povedať kam sa podelo tých 25 milónov? Je niekde zverejnený zoznam úspečných uchádzačov ? Ak nie prečo ? Nezávaňa to znova a znova len a len korupciou zo strany niektorých vyvolených? Len tak pre ilustráciu po Slovensku chodil p. Nachtman a ponôkal vybavenie peňazí z tejto výzvy za províziu s dodatkom , že je to posvatené stranou SMER a nikto iní penieze nedostane? Čo na to kompetení napr. Ing. Partika, MVDr. Grobár, Ing. Spevár a ich nohsledovia ? Skutočne , nie je záhadou kde sa podelo 25 miloónov Eur z tejto výzvy. Nikto nevie kto ich dostal, prečo ich dostal, nikde nie sú zverejnené úspešné subjekty ani kľúč podľa čoho boli vyberaní. Medzi verejnosťou sa šušká , že kľúčok k prideleniu dotácie bolo výška provízie ktorú subjekty odovzdajú sporstredkovateľom , ktorí to dokážu pre SMER a SMERom zariadiť. Čo na to kompetentní , je to skutočne tak , že na Slovensku sa stratí a ututle 25 miliónov poslaných z Bruselu na obnovu lesov neštátnych vlastníkov a tie skončia vo vreckách úžerníkov a vyberačov pre vládnucu politickú stranu ? Nájde niekto z kompetetných odvahu odpovedať ? Alebo sa budú vyjadrovať do zápisnice v trestnoprávnom konaní ? je to naozaj neuveriteľné , že tu máme druhú kauzu Váhostav a niekto z ministerstva pôdohospodárstva to chce silou mocou ututlať . Alebo je to len sólo akcia tohto vysokopostaveného úradníka ? Hmm sme na Slovensku tu by sa aj David Coperfield čudoval. Možno sa budú čudovať aj kontrolóry z Bruselu keď sa o tom dozvedia.

sekcia: Archívne fórum, 27.5 2015 21:15
autor: neznámy
Ja som sa skoro rok prihlasovala na tejto stránke pod aa.Prosím , nespájajte ma s týmto príspevkom.Ďakujem
aa.
27.5 2015 22:20
autor: neznámy
Treba pozrieť CRZ
28.5 2015 8:54
autor: neznámy
TUNELOVANIE EUROFONDOV NA LESNÍCKY ÚČET.
Nasadené firmy blízke rozdeľovačom eurofondov oslovili rôzne subjekty stým, že im vybavia úspešnosť predložených projektov. Niektoré subjekty sa na to chytili a vypracovali projekt po odporúčaní nasadenej firmy napr. na hnojenie porastov (čistý tunel - neskontrolovateľné) a najlepšie do výšky stropu na podanie projektu t.z. viac ako 600 tis.eur ( z takej sumy ostane dostatočná vata na provízie). Samozrejme tieto subjekty boli pri vyhodnotení úspešné, a aby to nebolo také okate, tak nenápadne vyhodnocovali od januára a zverejňovali na centrálnom registri zmlúv podpísané zmluvy. Samozrejme semtam pustili aj projekt štandardných subjektov ako Tanap a pod. Ale celkovo s malými projektami sa ani nezapodievali, keďže z toho nikto nič nemal. Proste všade píšu ako sa majú čerpať eurofondy, ale zároveň kto neplatí, nejede.
Ta Slovenská povaha (a šíri sa to z Blavy) je neuveriteľná, všetko rozkradnúť!
28.5 2015 14:50
autor: neznámy
Ano
je to zlodejina a kradež veľkého rozsahu . Asi je na čase aby sa slovenský vidiek zorganizoval do ekonomickej domobrany , ktorá prevalcuje tu chamtivú Hydru v Blave. Asi treba začať konať a verejne vyzvať funkcionárov z ministerstva a z PPA aby vysvetlili ako , preco uprednostnili tieto nezmysly pred záujmom niekoľko desiatoktisíc obťanov združených v pozemkových spoločenstvách , ktoré nemajú na úplatky ani materiálne prostriedky , ani žalúdok. Je skutočne čas na to , aby sa táto téma verejne otvorila , či už v médiách v Národnej rade ale aj medzi pospolitým ľudom . O čo sú lepšie subjekty v jednej Bocianskej doline od iných ,keď oni dostanú viac ako milión eur na dve cesty a poctivý ľudia , ktorá naozaj chcú podporu len na to čo nevyhnutne potrebujú nedostanú nič , lebo neplatia províziu. Toto je tretí FICOV BALÍČEK SLOVENSKEMU VIDIEKU. Potajme , rafinovane , často v konšpiračnom utajení posunúť peniaze z eurofondov cez nastrčené subjekty do svojho vrecka. Je jasné , že za týmito firmami stoja schránky na Cypre , Maledivách , ale všetko končí a začína v jednom byte v bytovom komplexe Bonaparte.

preto treba požiadať predsedníctvo ÚNIE regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska aby k uvedenému stavu pri rozdeľovaní eurofondov zaujali konkrétne stanovisko formou tlačového vyhlásenia , talačovej besedy , článkov v tlači a aby do budúcna zabránili takémuto podivnému prerozdeleniu peňazí z fondov EÚ.
Preto aj touto formou vyzívam Ing. Ovseníka aby k tejto kauze zaujala únia stanovisko. Je potrebné vedeiť , či únia je nastrane poctivých vlastníkov lesa , alebo sa pridá k zlodejom z Blavy .
28.5 2015 15:38
autor: neznámy
Ale prosím Vás, čo čakáte, že sa bude zastávať poctivých vlastníkov lesa pán Ovseník? Veď on ako riaditeľ odboru pre regionálne operačné programy na Žilinskom krajskom úrade bude vždy zastávať záujmy strany ktorá ho na toto pracovné miesto dosadila a ktorej je členom.
30.5 2015 22:02
autor: neznámy
Ja mám taký poznatok, že v našej doline na Bytčiansku postrekovala helikoptéra lesy asi jeden týždeň teraz v máji , ale neviem či štátne lesy, alebo v urbáre.
30.5 2015 22:37
autor: neznámy
Má postrekovanie smrekových lesov vôbec nejaký význam? Tam kde sa robil postrek smrekových lesov za milióny im to nepomohlo a je aj tak po nich.
1.6 2015 8:02
autor: neznámy
To je ako eurofondy na rozvoj ,,vidieka´´.nad kazdou druhou dedinou vyrastol majestatny penzion..vraj agroturistika :D vyuzitie asi 3 dni v roku...po par rokoch To bude sukromny majetok pana-pani,ktory To zabezpecil..ale samozrejme musel byt v tej spravnej strane..naco honosne palace pre priaznivcov politickych stran?,a cesty sama diera,chodniky v obciach kde tu..a o knalizacii vodovodoch ani nehovorim.vivat EU...
1.6 2015 8:33
autor: neznámy
Neboj nič,len nech vystavajú,raz to bude všetko naše,historia sa opakuje,takto to Slovenský národ už dlho nevydrží,a bude sa krásne znárodňovať,a určite budú aj šibenice,ten deň určite príde !!!
1.6 2015 14:29
autor: neznámy
ta duri,to ne tak jednoducha vec,na bahamach jak znarodniš?
2.6 2015 11:29
autor: neznámy
Alebo na Cypre?
2.6 2015 13:19
autor: neznámy
ta hej,na cypre a belize vládne ficošík.
2.6 2015 14:22
autor: neznámy
Máte pravdu s hnojením, vápnením ale aj postrekmi proti lykožrútom vo veľkom sa míňa a efekt minimálny viď. Vojenské lesy a Levočské pohorie napr. nad obcou Šambroň, Krásna Lúka nakoniec sa postaví lanovka a ide všetko dolu. Za 5 rokov obrovská premena. Lesník a všetci v riadiacich funkciách nepoznajú čo je to koník v lese. Žiadne prírode blízke hospodárenie.
3.6 2015 5:35