Lesmedium

Další mrtvy pilčík !!!

autor: živnostník
Včera prišiel o život v okrese Revúca,39 ročný pilčík,otec piatich detí,každý týžden zahynie v lesoch pri práci min.jeden človek,a koľko je ľahkých,a ťažkých úrazov,ktoré nekončia smrťou,to sa nedá ani spočítať,ale to je určite na dennom poriadku,a že nikoho nezaujíma dôvod,kde sú zodpovedný za tento masaker? prečo to niekto nerieši? ved v horách pozabíja,a zmrzačí viac chlapov ako vo vojne,ja neviem ako dlho to ešte bude naším pánikom ľahostajné,a stačilo by tak málo,a všetko by sa vyriešilo.
sekcia: Archívne fórum, 30.4 2015 9:02
autor: neznámy
nenapísal si čo by stačilo?
30.4 2015 10:18
autor: neznámy
Ved to píšem stále,urobiť niečo s debilným zákonom o VO,oslobodiť lesy od tohoto nezmyslu,alebo určiť spodnú hranicu,aby úžerníci nešli hlboko pod cenu, potom nám to nijako nevychodí,užerník si svoje zoberie aj ked je cena nízka,a ten čo robí,ak chce vyžiť musí odviesť trikrát väčší výkon,a potom to takto končí, ťažkými úrazmi,aj to je strašné chrapúnstvo,na kalamitu je príplatok 30%,to znamená,že úžerník zožere ten príplatok,čo nie je málo,a ešte ti zoberie s tvojich, tebou ťažko vyrobených peňazí 20-30%,alebo koľko sa mu zachce,nie je ničím obmedzený,a viem veľa prípadov čo nedostali nič,sám so to zažil,tak je to milý neprihlásený,stačilo by priame zadanie,a každý by si vydýchol,okrem úžerníkov.
30.4 2015 12:33
autor: neznámy
Bohužiaľ prax potvrdzuje, že táto práca je vysoko nebezpečná aj pri dodržiavaní bezpečnostných pravidiel. To, že je napriek tomu často slabo ohodnotená je tiež pravda. Aj cenu práce však na trhu dnes určuje dopyt a ponuka. Na lesnatom vidieku často ani iná práca nie je. Ako teda inak týmto ľuďom pomôcť? Napríklad skrátením doby odchodu do dôchodku v obzvlášť fyzicky náročných a nebezpečných povolaniach. Len si skúste porovnať policajta a pilčíka po 40 - tich rokoch.
30.4 2015 12:45
autor: neznámy
Za tie peniaze sa jednoducho neda robit pre SL.uz by si to mohol niekto konecne uvedomit stych panov co sedia na tych teplych miesteckach.
1.5 2015 6:15
autor: neznámy
tu viplakavate ze sa neda robyt za tie ceny a kazdy robyte hlavne oravci bycani a čačani jasom hajnik a domaca partya povedala ze to nebude robyt ze toje strasne malo a za chvilu partyja z bytce a robia tiež jemito zle ze domaci sedia a kurvy robya za almuznu a domacim jebu ceny a pokyal budu taky ludia tak sa nič nepohne
1.5 2015 22:20
autor: neznámy
ked si ty peter taký múdry,porad ako tým kurvám vysvetliť,že sú sprostý,že nerobia dobre,nemal by si im to vysvetliť ty,ako priamy nadriadený? a ešte jedna dôležitá vec,keby bolo VO v celom rezorte lesného hospodárstva,to znamená, keby spadali pod VO aj THP pracovníci,nie len najťažšie,a život ohrozujúce práce, tak či by si aj ty nevyplakával,skús sa nad tým zamyslieť prosím ťa,a potom napíš, deti pýtajú jesť pán hajnik,to nie je také jednoduché.
2.5 2015 8:32
autor: neznámy
Pre petra to nieje o tom ci je partia z oravy z kysuc alebo z bytce pacientoch najdes na celom slovensku to je o ludoch ""a pre zivnostnika robil som v lese sedemnast rokov a tiez mam deti a zenu na materskej ale raz ked nemam v robote zarobit tak sa na to vyseriem a uz druhy rok robim nieco ine a nie v lese ved ked to sledujem tak za posledne tri roky ceny za robotu klesli o 5eur minimalne a ked povies uzernikovi ze si robil porasty 2012 za 25eur tak sa ti len zasmeje do telefonu a citi sa urazeny ked mu povies ze teraz mu tam nejdes robit za 19eur hovorim o lanovke a kazdy rok tu niektori blbci vyplakavaju ze sa neda robit za tie ceny a za tyzden su vsetci v lese tu je vidiet ako sa to neoplati my slovaci sme raz jebnuty narod tak tu nevipisujme picoviny
2.5 2015 9:38
autor: neznámy
Tato stranka nema sluzit na krcmove debaty.myslim Tym nie temu ale slovnik.ked sa takto debatujete aj na inych miestach,necudujte sa ze nic nevybavite.v prvom rade sa treba vyadrovat slusne a na spravnych miestach.SL nemoze zrusit vyberove konania.To moze len ministerstvo a vlada.Tam treba buchat na dvere,nie v kotolni:-D u Nas su ceny o dost nizsie ako 25€.a pracuju tazbari.za roky prace som velakrat videl ze pilcici pracuju bez ochrannych pomocok.a aj sa v minulosti dost popilo a potom boli urazy hned na svete.dnes uz To tak nie je.len je zas uponahlany svet a kazdy sa zenie ako koň.potom To velakrat konči taxisom.Ťažbari by sa mali spojit a tak ist bojovat za Svoje poziadavky.nik iny To za Vas nebude riesit.cely narod na Slovensku je nespokojny s platmy.su biedne.aj v tovarni pri pase za 300€ nie je ziadna vyhra.alebo na poste za 320.peniaze su celonarodny problem,nie lesny...
2.5 2015 11:47
autor: neznámy
Milý raroh,peňazí je dosť,len ich treba správne rozdeľovať,lesy na úkor našej driny za pár drobných ušetria ťažké miliony,a na lese sa šetriť nedá,poľnohospodárstvo sa dotuje,a v lese sa ľudia,ktorý les pestujú okrádajú,a bohatnú len tí čo absolutne nič nerobia,a vyhovuje to všetkým slovenským lesníkom,nie len ministerstvu, podplácaný úžerníkmi sú všetci,od lesníka cez správcu po vládnuce strany,a ten čo vytvára skutočné hodnoty v lese živorí,a ked zarobí žena na novom poštárskom aute 320 euro tak pilčík so svojím starím autom musí zarobiť min. 1000 aby mu zostalo to čo tej poštárke,a skús zarobiť pod úžernikom s pílou tisícku,a ako sa budeš cítiť ty,a ako doručovateľka pošty,a v dôchodkovom veku to bude určite obrovský, neporovnatelný rozdiel,tu je tá strašná priepasť medzi štátnym zamestnancom, a živnostníkom,ktorý pre štát vytvára svojou ťažkou,nebezpečnou prácou obrovske hodnoty,a pozor,platí aj obrovské odvody,takto si nás vážia naší nadriadený,raz sa im to určite vypomstí,takto to do nekonečna nemôže fungovať, príroda sa oklamať nedá !!!!!
3.5 2015 7:52
autor: neznámy
O Tých veľkých odvodoch pochybujem.su menšie u zivnostnika ako u štátneho zamestnanca.krmit hlupostami mozes neznalych nie mňa.a kazda postarka nejazdi na aute a uz vôbec nie na novom.si zahladeny len do seba a nemas paru o živote.tak sa láskavo zobud...
4.5 2015 9:19
autor: neznámy
chlapi,nehádajte sa.jeden velký problém je vtom,že v lese robí vela ludí ktorí o lese vedia len to že je drevený a sem tam aj zelený.idú tam,lebo sa tam vraj dá
zarobit a vybavit si živnost,kúpit kvalifikačný preukaz u nás nie je problém.
po roku alebo dvoch ked sa mu nič nestane radšej utečie ale príde další.
chcem tým len povedat že nemáme žiadnú stavovskú hrdost a túto prácu môže
robit hocijaký CHLAP.ja by som si netrúfal íst robit nástrojára,alebo niečo iné len preto že viem nabrúsit nôž.
na Slovensku už aj KOMINÁRI majú svoju komoru,kde ten čo chce vyliezt na komín musí dokázat že NA TO MÁ.NIE len CHUT.
u nás potom nemá úžerník problém zohnat si PILĆÍkOV za cenu akú ponúkne.
a potom aj ostatní musia robit za cenu akú im ponúkne.ak nechcú íst žobrat.
a výberové konania kde to vyhrá ten čo za m3 prebierky -50r,hmot.0,09,150m konom a1500m kt a manipul.na RD.dá25e ,tu už človek načisto prestane dôverovat ludom ktorí to podpíšu.myslím si že to je okruh otázok na ktoré by sme sa mali mali hladat riešenia.
4.5 2015 12:49
autor: neznámy
raroh,zabudaš na jednu dôležitú vec,živnostník musí plaťiť aj ked je nepriaznivé, posledné dva roky viac pršalo ako svietilo,dalšia vec,stojí vám drevo na skladoch, obmedzujú nás v kubíkoch,chodíme dva tri dni do týždňa do roboty,štátne lesy sú neschopné odpredať bukovú vlákninu, Ružomberok bere z Madarska,a tu stojíme, toto je tá vaša riadiaca schopnosť schopnosť,a budeš mi tu vypisovať,že sa ja mám zobudiť,sadni do štátneho auta a prevez sa cez Jelšavu,Revúcu,Rimavskú. Kokavu,poltár,lucenac,všade vám stojí drevo,ktoré malo biť dávno vyťažené a odpredané,bolo tamobrovské množstvo guľatiny,s ktorej je vláknina,a ak to pôjde týmto vaším neschopným tempom dalej,na ro s toho bude hmota pre štiepku,vy pánikovia v zelenom,čo si určite aj ty rároh by ste sa mali zobudiť,ked už je aj veľmi neskoro,vy vytvárate nevyčislitelné škody pre túto spoločnosť,to vidí aj retardovaný človek,a ty ked si taký znalý a rozhľadený človek,a ja zahľadený len do seba a nemám paru o živote,čo robím 30 rokov v lese,tak mi vysvetli,že načo je majiteľovi hora,ked ju nevie predať,asi len na to aby zamestnávala tisíce neschopných,priblblých THP pracovníkov.
6.5 2015 13:56
autor: neznámy
ano Ty to vidis.sam si To napisal piatom riadku od spodu.si najmudrejsi,najschopnejsi,najpracovitejsi,naj.naj.naj..si smiesny.vsetkemu sa rozumies ale Tu vyplakavas...ke dsi Taky chytry mal si robit naGR a nie pri pni...
tak kup tu bukovu vlakninu..ked si odbornik.
nechodim sluzobnym autom ale vlastnym..a ked nemas doma robotu,prestahuj sa tam kde Ti daju.Ja som tiez isiel tam kde mi dali a neplakal som doma na riti.
jasne posledne dva roky prsalo a my sme sedeli doma a platili nam za To..chore myslienky.
dohodnime sa,Ja Ti nebudem mudrovat do Tvojej odbornosti v ťažbe a Ty nemudruj do Mojej.......
6.5 2015 22:24
autor: neznámy
po 89-tom sa na Slovensku udomácnila jedna myšlienka,že lesnícka uniforma je zelený prezervatív,skutočne krásna,výstižná myšlienka,hodná Nobelovej ceny. A to,že to kalamitné drevo by sme odkúpili od SL všetko,tu píšem už rok,my by sme si poradili,potom by sme videli kto je schopnejší,ale na generálnom som dostal odpoved,že sa v žiadnom prípade predávať nebude,že by sme mohli dopadnúť,ako česi,neviem ako dopadli česi,ale určite tam nevidíš také množstvá znehodnoteného dreva,to sa robí len a len na slovensku,a to je vrchol debility,a chyba je v tom,že vy múdry vysokoškolsky vzdelaný ľudia si osebe myslíte,že ste autority,a neprijmete pomocnú ruku od obyčajného človeka,čo by ako dobre chcel,spolupráca by určite nebola na škodu,len tu je zase vaša obava,že by chudák mohol zarobiť.
7.5 2015 8:41
autor: neznámy
Chlopi,s totim rarohom by še bulo v karčme štretnuc,by lekše pochopil,dajako ceško chápe,on sebe duma,že mi nezname,že ked še vozí na svojom auce,že mu kilometre preplaca štat,a nam kto co preplací,to budze dajaky šaleňak,ta ne?
11.5 2015 14:39
autor: neznámy
Ta ták,dobre pišeš piťu,až mi je to divné,to budze jeden s to tych chytrakoch,co ovladaju robotu len papuľami,a to ty byvaju barz mudry,ale na to tych teoretikoch še nedá republika budovac.
11.5 2015 17:57
autor: neznámy
nezlaknem sa v krcme nafukaneho tazbara.nie som ing.som ale z praxe a viem ako To kde chodi..si sa zle narodil asi v inom storoci..to co mi preplaca stat na auto prepijes v krcme za tyzden.zmluvy a dalsie veci su viazane.Ty ani Ja ich neovplivnime ani nezmenime.tak sa zobud.kazdy by vedel hospodarit lepsie.lenze tu To funguje takto.vypisovanim na Tejto stranke To nezmenis...chod do Bratislavy pred perlament,zavolaj si aspon 60tisic spolupracovnikov a potom mozno sa zacne s tym nieco robit..inak To bude len mlatenie prazdnej slamy... :D
12.5 2015 23:06
autor: neznámy
D,si ty,a poriadny!!!
13.5 2015 8:21
autor: neznámy
Ta D nestačí anderku,to je malo,to ten je K,a stopercentny,a že človek s praxe? to taky človek co zna aka ceška robota v leše ,take debiliny nepiše,to budze teoretik,toten papuľar,jak pišeš anderku. 60 tisic robotnikoch nemaš v calej republiky,a ne len v leše,nezna co hutori toten paroh.
13.5 2015 12:49
autor: neznámy
Raroh ma pravdu darmo tu budeme vypisovat somariny ked sa najde vzdy volaky chuj co musi robit a vyhovara sa na rodinu na pozicku a pod somariny a uzernici a im pod.sa len smeju ako tu hrdinovia riesia problemy to tu je strata casu my slovaci sme od prirody po hlavickach uvaleny vzdy nas nejaky chytrak ukeca sladkymi recami a my mu to vzdy zhltneme aj z naviakom nepomoze ked sa tu budeme my urazat medzi sebou treba prestat robit a potom sa veci mozno pohnu inac tu nic nenaburime
13.5 2015 13:29
autor: neznámy
no tak prestante,kde je problém? ja už nerobím pol roka,a tiež mám ženu a deti,urobte to všetci,a vec je vyriešená.
13.5 2015 16:36
autor: neznámy
Ja som uz druhy rok doma masinky mam na dvore a robim inu robotu neni som dement ze musim cely zivot len jedno robit bo na ine nemam hoci v lese som bol od sedemnastich a poviem bavi mna to moc ked vidim po ceste prebehnut traktor alebo lkt tak mna mika ale potom si uvedomim ze v robote ma clovek zarobit a nie hrdlacit a robil som aj s pilkou aj konom aj lkt ostal suom pri lanovkach a este jedno ked zacali vyberovky 2005 tiez sme boli v sutazi a ked nam ceny nepasovali tak sme isli priamo na generalne do bb a ceny sme dostali ako bolo treba tak nehovorte ze sa neda neda sa len tomu komu sa nechce alebo je tupy ist si za svojim je to len o ludoch
13.5 2015 19:58
autor: neznámy
tak zivnostník v kazdom prispevku sa stazujes na ceny atd a pritom napises ze pol roka nerobis?zaujimave.tu ale fakt nic nevyriesite,ani jeden robotnik na sk nieje zaplateny ako treba nielen v lese.
17.5 2015 20:45
autor: neznámy
jéj,človeče ty si múdry.a kde si bol do teraz?
17.5 2015 20:49
autor: neznámy
píšeš ze pol roka nerobíš.si si tým istý?
20.5 2015 20:59
autor: neznámy
ty,mne sa to asi len snívalo,ale istý som si na 100% niečim iným,ale to radšej neprezradím.
21.5 2015 8:36
autor: neznámy
Markiza by mala zrušit zamenu manzeliek a natočit zamenu profesie.Ministrov do ťažby a ťazbarov na ministerstvo.By som chcel vidiet ako pani ministry preziju s platu tazbara
22.5 2015 17:45
autor: neznámy
krásna myšlienka.len určite nereálna.
22.5 2015 21:57
autor: neznámy
chlopi len dotoho unas chlapi nechceli pracovat za tie ceny a prysli oravci a pracovali jeden den vnoci im zhorelo lkt a uz aj isli domou a bez traktora jasom lesnik ale takym kurvam treba zapalovat stroje
20.6 2015 22:29