Lesmedium

Další,ťažký pracovný úraz pilčíka v lese !!!

autor: živnostník
Minulý týždeň utrpel 40 ročný,skúsený pilčík v lese pri Banskej štiavnici ťažký pracovný úraz,s rozsiahlymi zlomeninami nôh,rúk a chrbtice. Pýtam sa,do kedy nás necháte takto mrzačiť bez povšimnutia,koľký ešte musíme doplatiť zdravým, a životom aby ste si všimli,že niečo nie je v poriadku, ved pomaly každý týždeň,je lese ťažký úraz,a väčšina sú smrtelné,pozrite si štatistiky z 90-tych rokov,ked sa robilo priamym zadaním,koľko bolo úrazov.a koľko je teraz ked sa robí cez debilný zákon o VO,to vás možno presvedčí,že stým treba niečo robiť,ved nikto by sa bez príčiny nesťažoval,ale táto situácia je už neúnosná,ak nebudete konať vy,musíme konať mi,iná možnosť tu nie je,ked sa môže riešiť Váhostav,tak sa musí riešiť aj lesné hospodárstvo,mi sme tiež Slováci,ktorý vytvárajú obrovské hodnoty pre tento štát,a štát nám to vraci úžerníkmi a nezmyselnými zákonmi.
sekcia: Archívne fórum, 20.4 2015 8:23
autor: neznámy
Stat ti pomoze tak ze posle do lesa vela zbytocnych darmozracov(inspekciu prace)aty ti pomozu tak ze ti pridrbu pokutu zasypu ta paragrafmi co vsetko musis co bi si mal na co nemas narok a plno podobnych picovin tak ti pomoze stat .uvedom si jedno,skoncila uz doba ked panom zalezalo na robotnikoch dnes zijeme demokraticky skurveny zidovsky uzernicky kapitalizmus kde sa na nasej drine prizivuju paraziti takzvany()vyhercoviaV0)ked vlese zarve aj niekolko sto robosoch tak ani pes po nich nestekne uz davno sa malo s tym nieco robit
20.4 2015 9:05
autor: neznámy
Ano je to pravda,vo štvrtok sa to stalo,viem o koho ide,pred dvoma rokmi mu zabilo kamaráta v ťažbe,ten nemal ani 30 rokov,je to hrozné,peter má pravdu, ked nás pobije aj všetkých tak to z nikým nepohne,je to veľmi smutné,že si nás táto soc.vláda absolutne nevšimne,určite by bolo treba zobrať motorové píly,a naštartovať ich pred parlamentom,alebo v parlamente?
20.4 2015 16:29
autor: neznámy
Súhlasím s Vašimi názormi , určite je načase aby sa v danej problematike zjednala radikálna náprava . Ozaj sa treba aktivizovať a dožadovať sa od vlády a zákonodarného zboru o nápravu . VO je pre veľkých hráčov na trhu práce ale tí sa bez svojich subdodávateľov - lacnej pracovnej sily so svojim technickým vybavením nezaobídu = živnostníkmi . Na túto masu ľudí sa jednoducho kašle . Pritom všetky nové dańové zaťaženia sa na nich v prvom rade prenášajú .Určite si náš živnostenský stav nezaslúži takýto prístup od zodpovedných. Už to je na zúfanie , ale netreba sa vzdávať , treba sa združovať a dávať verejne najavo čo sa deje v našom rezorte a nepoľavovať v boji za svoje oprávnené nároky .
20.4 2015 17:16
autor: neznámy
každý pracovný úraz je veľmi nepríjemná záležitosť, samozrejme najviac pre postihnutého chlapa. Spájať akýkoľvek úraz s verejným obstarávaním je nezmysel.
Nízke ceny za robotu sú výsledkom neustáleho podliezania za každú cenu mať prácu. A potom treba denný výkon zdvoj alebo dokonca strojnásobiť.
Jednoducho treba vydržať a nebrať zákazky pod cenu, ktorá za vykonanú prácu prináleží. Vy sami ste tí ktorí za nízke ceny pracujú, jednoducho to odmietnite.
Verejné obstáravania sa nazývajú verejné preto, lebo všetci z vás mali možnosť sa ich zúčastniť. Tak tu nevyplakávajte a zoberte rozum do hrsti.
21.4 2015 0:25
autor: neznámy
toto mi všetko vieme,ale do verejného všetci nemôžeme isť,tu nejdu do V0 3,4 firmy,ale nás 3-4 tisíc,a viete si predstaviť čo by s toho bolo? zákon o verejnom obstaravaní do lesného hospodárstva nepatrí,keby tomu naši všemohúci rozumeli, tak by v absolutne neboli pustili LH do VO.lesy treba vyňať spod VO.a ešte jedna vec skúste vyhrať VO v škol. les. pod.vo Zvolene a potom povedzte že je to pre všetkých, zúčastniť sa môžu,ale vyhrať určite nie,na to je vopred určená firma,tak je to milý pane,a tu určite je nad čím sa rozplakať.
21.4 2015 7:55
autor: neznámy
Verejné obstarávanie. Skutočne pekná myšlienka umožniť každému aby sa uchádzal o prácu. Až príliš často sa však zodpovední za verejné obstarávanie len schovávajú. Vybrať najnižšiu ponukou v tom predsa nemôže byť problém. Za ostatné dopady výberu najnižšej ceny už spravidla nik zodpovednosť nenesie.
21.4 2015 9:16
autor: neznámy
Myslíte,že ked sa zadávala práca priamym zadaním,že sa nemohol každý uchádzať o prácu? ešte viac nás robilo ako teraz,lebo pre úžerníka nechce veľa ľudí robiť,a veľa skrachovalo,ja tiež nebudem na nikoho robiť,aby niekto bohatol na mojich krvavých mozoľoch,tak to nie,s toho majú výhodu len lesy,a užerník,a ten čo drie ako farebný na svojich prostriedkoch má akrát tak dlhy,to je choré,a za dopady chorého zákona niekto musí niesť zodpovednosť,skôr či neskôr,a čim pozdejšie tím väčšie následky s toho budú,ked seješ vietor,zožneš búrku, to je vždy100%-ná pravda. nezabúdajte na jednu vec,bez práce nie sú koláče,a tie koláče vám vyrábajú robotníci,nie úžerníci,aj ked určite sa delia s vrchnosťou,ale vyrobiť na to musí živnostník,taká je realita milý páni,my sme tu pre vás nie vy pre nás,my vám zabezpečujeme blahobyt,a vy živnostníka nepokladáte za človeka,ale za odpad,ale pravda je taká,že my pestujeme les pre dalšie generácie,vy ste narobili po lese akurát nezmyselné rampy a nastavali tabúľ,zákaz vstupu,ako keby les,a to čo les dáva patrilo len tím,čo sedia v kanceláriách,to je tiež výplod chorých mozgov,arogancia moci.
21.4 2015 11:58
autor: neznámy
Zákon o VO mal úplne iné znenie,upravili ho smeráci, Kaliňák to prezentoval s úsmevom na tvári,o koľko percent sa dá isť dole v prvom kole,a o dalších sto percent v druhom kole,a v treťom,a v štvrtom .....,až nakoniec im to bude niekto robiť zadarmo,ale s tým nerátali,že za tu cenu to v žiadnom prípade nemôže biť kvalitne urobené,že nám to bude padať na hlavu,a teraz to chcú zvaliť na Figeľa, za tento debilný dodatok sú zodpovedný smeráci,a to isté je aj v lesnom hospodárstve, všetko je to o nezmyselných zákonoch,a kto ich vymyslí a uvedie do praxe,ten je za ne aj zodpovedný,bud sú tí zákonodarcovia neschopní,alebo až veľmi chytrí.
21.4 2015 14:29
autor: neznámy
Napísať,že VO je pekná myšlienka ako umožniť každému uchádzať sa o prácu,môže len človek,ktorý nevie o čo ide,nerozumie tomu,ved tam sú vysoké finančné zábezpeky,na ktoré ten každý nemá,pilčík čo žije z ruky do úst,určite nemá päťtisíc euro na zábezpeku,zožerie mu ich úžerník,tento zákon je debilina, ktorá vyhovuje len bohatým viac bohatnúť,a chudobným viac živoriť,ale raz určite príde na lámanie chleba,a nájdu sa aj zodpovední !!!
22.4 2015 10:50
autor: neznámy
ano je to tak,aj kalamitný príplatok 30%,tie tiež zožerie úžerník,a ten čo by si to zaslúžil,že drie v sťažených,životu nebezpečných podmienkach dostane ko..t, len vyhrať výberové,a percentá sú v kapse,a ešte úžera,no krásny život bez roboty,to je krásna myšlienka,čo? fuj hanba tejto spoločnosti.lesu čau,a robote pokoj !!! radšej budem chytať hady holými rukami.
22.4 2015 13:50
autor: neznámy
Vitajte vo svete businesu..ved za Toto sa strngalo klucmi,aby bola demokracia :D tak a Ta je o Tom ,ze par ludi ma mega eur a milon ludi ma hovno..
nemyslim si ze na mna pracujete a ze sa mam ako prasa v zite.
Ja si na seba zarobim sam Svojim vzdelanim,rozumom aj skusenostami.
Vyberove konania su blbost.je To sposob ako dat zadanu pracu Svojim vyvolenim firmam.
Slovensky narod s tym nic nespravy,lebo nepojde hromadne s pilami na parlament,a Tych par co pojde rozoberu vlade oddani Policajti.
zial na Slovensku je To tak..
22.4 2015 21:36
autor: neznámy
no ked nieste spokojny tak treba popredat stroje a ist robit nieco ine,ved roboty je dost.a casom pochopite ze aj inde to funguje presne tak isto.a ludia robia takisto nebezpecnu robotu a mozno viac hodin denne ako niektorý v lese.vase mítingy na balogu a kadetade su onicom a k nicomu nevedu to len pan z bb mal velke oči.a velakrat ste si za tie ceny mohli vy ked sa poza chrbat podliezate s cenami a to vam nepomozu ani nadstandardne vztahy z panstvom z LZ.tý vas maju len za poskokou a donasacou a poznaju vas len ked to oni potrebuju.páni boli vzdy pani a robosi len robosi,za komančou aj teraz.
26.4 2015 22:57
autor: neznámy
za timto príspevkom,sa tiž uskrýva jeden s tých hajzlíkov,ktorím tento systém vyhovuje, za komančou mali páni oveľa zdravší rozum,ako dnešný páni so sociálnym cítením,ved to je nepochopitelné,aby živnostník mal nad sebou ešte úžerníka,ktorý mu,za nič nerobenie legálne ukradne polovicu zárobku,ved to je vrchol debility,a ukáž mi prosím ťa ťažšiu robotu,v ktorej odrobia viac hodín ako niektorí v lese,nevieš o čom vravíš,a o podliezaní cien,ved to je vo všetkom kde je VO,tam sa to ináč nedá,keby zákon znel.že vyhrá ten kto dá najviac,tak by zrazu nebolo toho,čo podlieza,to je chorý zákon milý kolega,všetko by vyriešilo priame zadanie,s čias ksč, kto je pán z bb?
27.4 2015 8:29
autor: neznámy
važeny pan zivnostnik,len sa este polutujte.nemate pravdu a kedze mi ten system nevyhovoval tak som isiel robit inu robotu a to som v lese odrobil dost rokou takze viem ako to tam fungovalo.a ten hajzlik ta rano obuva!a asi toho vela v lese nenarobite ked o pol deviatej doobeda mate cas vypisovat komentare na nete.
27.4 2015 21:24
autor: neznámy
na škodoradostných madarských debilov,je škoda reagovať,tieto témy majú plniť úplne iný účel,nie sa tu urážať,a pretekať kto napíše väčšiu sprostosť.
28.4 2015 7:42
autor: neznámy
Rada čítam výroky pod značkou Raroh. Niekedy sú trefné a nehnevajte sa od srdca sa na nich zasmejem.Prikláňam sa k mnohým a aj k tomuto poslednému.
Úžera sa na Slovensku objavuje čím ďalej, tým viac.
Je to dôsledok prehlbujúcej sa chudoby s nedostatku pracovných príležitostí.Ak človek potrebuje súrne peniaze pristane aj niekedy na almužnu a to využívajú tí, ktorí hľadajú lacnú pracovnú silu.
Platí tu heslo: "Ak chceš ber, ak nie, tak na túto pozíciu čaká mnoho ďalších"
28.4 2015 9:04
autor: neznámy
je to presne tak,ale kde sú,tí soc. demokrati,čo nás tak krvopotne ochraňujú,ktorí nás potrebujú len pri voľbách,a pri plátaní dier vo finančnom rozpočte,ked niekde treba pridať tak vždy to odnesú naše odvody,najnovšie chcú zvýšiť minimálnu mzdu,ale samozrejme nezabudli spomenúť,že aj odvodovosť pôjde hore,,ale to by všetko živnostník prežil,ale nemôže daváť 50%,niekedy aj viac na úžeru,tu je obrovská chyba vlády,že dovolí živnostníkov tunelovať úžerníkom,ved to neexistuje v žiadnom inom štáte na tejto planéte,prečo musí slovensko biť vždy prvé v každej sprostosti,a strašne dlho to trvá pokým to príde do správnych koľají, pokiaľ je to nie mega kauza, ako váhostav,tak je všetko v najlepšom poriadku,a ked sa to už prevalí,tak treba potrestať niekoho z predošlej vlády,my za nič nemôžeme,a ked žiadame kompetentných o nápravu,aby vyňali lesy spod zákona o VO,ved by o nič neprišli,len by na tom získali,a pár úžerníkov by si muselo hľadať iní zdroj obživy,tak sme nich len nezaujímavý odpad.
28.4 2015 14:11
autor: neznámy
Nie Slovensko, ale ľudia tu žijúci.Spomenuli ste Váhostav.Viete koľko "Váhostavov" bolo v minulosti a nikto sa nimi nezaoberal?. Mnohé podniky so zvučnou značkou a menom išli do konkurzu, Zamestnanci nedostali odstupné, hoci majetok bol značný a bol by pokryl ich nároky.Lenže boli tu konkurzní správcovia.
O jednom takom podniku viem a práve táto vláda v roku 2007 zastavila spolu s vtedajším GP vyšetrovanie.
Ja si sociálnu vládu predstavujem celkom inak, aj keď niektoré opatrenia tomu nasvedčujú,.
Na voľby a prevádzku strany potrebujú peniaze a tie im Vy živnostníci nemôžete
dať.. ..
Práca v lese je ťažká a nebezpečná.Sú tam potrební skúsení ľudia.
Drevo je v poslednom čase artikel číslo jedna. Pília sa stromy nielen v hore, ale všade kde sa nachádzajú.Je to lukratívny biznis. Nehľadiac ani na porušovanie zákonov. Nič však nezmôžete, kým bude stav taký , aký momentálne je.
28.4 2015 16:51
autor: neznámy
Prečo nie? kľudne budem odvádzať percentá pre stranu,ktorá bude pre mňa niečo robiť,a budeme piť čisté víno,a nebudem živiť úžerníckych parazitov.podľa mňa by sa to všetko dalo riešiť,a legálnou cestou,len by to musel niekto chcieť riešiť.
30.4 2015 12:42
autor: neznámy
POzeráte seriál Divoké kone?Ak áno , je to presne ako keď Danka ponúkla niekoľko stoviek Karolovi na splatenie dlhu .V hre sú milióny eur.
Pred pár dňami som čítala v Pravde návrh pána ministra životného prostredia.
Ponúka obciam peniaze na likvidáciu čiernych skládok..od EU............?
Na výsadbu cca 6árového pozemku-parku spolu s osvetlením a lavičkami, chodníkmi sme dostali 110 000Eur!! od EU.
Je to vysoko premrštená cena.Platí to únia.Nemohlo by sa radšej pridať soc. slabým vrstvám,alebo dôchodcom? Alebo znížiť odvodové zaťaženie Vás živnostníkov napr.?
Dnes som čítala vyjadrenie exministra p. Simona. Zámena lesných pozemkov pri Bratislave z 0,45Eura na 100 Eur.Štáv údajne prišiel tiež o stámilióny.
Váhostav, prečo takto neriešili aj iných veriteľov,.Viete koľko zamestnancov na Slovensku prišlo vyhlásením konkurzu ich "fabrík" o takmer celoročný plat na odstupnom?
To nie je problém len tejto vlády, to je problém od roku 1990.
30.4 2015 20:25
autor: neznámy
Zivnoatnik ty si otrok internetu kedy ty vlastne tahaš .
24.7 2015 22:09
autor: neznámy
mam ho zabudovaný v lkt,a počas jazdy píšem.
18.8 2015 19:42