Lesmedium

Smrť v horách !!!

autor: živnostník
Stalo sa to pravidlom,že počujeme každý týždeň o smrtelnom úraze živnostníka pracujúcom v LH,určite nie je žiadne odvetvie v ktorom je viac úrazov,a smrtelných úrazov ako v lese,aj včera 8.4 našiel smrť v hore pri výkone práce mladý,25 ročný človek,otec dvoch detí,ved to je niečo hrozné,a že to nikoho netrápi napr. na LS,LZ,GR,a hlavne na ministerstve,v jednej relácii halalí,sa nechal počuť minister jahňátek,že treba riešiť problém s platením robotníkov v LH, že sa sám presvedčil ako musia živnostníci drieť do neskorého večera v lese,aby prežili,ale už je tomu asi pol roka,a stále nič,prázdne reči,ako je to stále,neviem koľký z nás ešte musia doplatiť životom,aby sa s tým niečo urobilo,úžerníci bez akéhokoľvek rizika a investícii bohatnú,a živnostníci,ktorý na nich musia krvopotne drieť,platia najväčšiu daň, zdravie a život. Zákon o VO je chorí,v LH by sa malo všetko robiť priamim zadaním,ako to bolo pred prijatím debilného zákona o VO,alebo aspoň určit spodnú hranicu,ako to urobili pri stavbe dialníc,a urazov by bolo oveľa menej, človek ktorý má podľa normy odpracovať s JMP 4 hodiny,a musí odpracovať min.10 až 12 hod. denne aby prežil,je vystavený obrovskému riziku úrazu,a je určite najvyšší čas,sa zamyslieť nad situáciou,ktorú spôsobil chorí,deraví zákon z dielne našich spravodlivých zákonodarcov,je nepochopitelné,aby ten čo vyhrá VO,bez prostriedkov, bez práce,bez akéhokoľvek rizika,rozprávkovo bohatol,a ten čo na neho drie a riskuje dennodenne svoje zdravie,a život nemal pomaly ani na slanú vodu,krásny štát,tu sa oplatí biť poctivým robotníkom,a viesť k tomu aj svoje deti,naozaj neskutočný zážitok.
sekcia: Archívne fórum, 9.4 2015 10:04
autor: neznámy
Ďalšou otázkou je, či drevorubač vôbec má nejakú šancu sa v zdraví dožiť dôchodku? Práca sudcov zrejme nie je tak vyčerpávajúca, keď žiadajú odchod do dôchodku až v sedemdesiatke. Je potrebné prijať diferencované opatrenia na ochranu života a zdravia.
9.4 2015 12:29
autor: neznámy
Žiješ na LOWENSKU! Poctivou pracou tu šte nikto nezbohatol.Drž hubu,pracuj a plať dane.To je ta skurvena Americka DEMOKRACIA.
9.4 2015 22:52
autor: neznámy
Predsa stále musia riešiť chudákov, ťažko pracujúcich učiteľov, čo majú malo, aj keď majú cca 700 Eur mesačne, lekárov, ktorí neplatia dane, len pchajú všetko do svojich vrecak a namiesto ambulancii vynovujú svoje obydlia a železničiarov, veď majú tak málo, že zahynú od hladu.
Ostatní ľudia nikoho nezaujímajú, napr. bez vody niet života, bez lesa niet vody, toto si spoločnosť uvedomí až keď národ začne hynúť v dôsledku zanedbania rezortu lesov. Veď vidíte, že ani lesnícke školstvo už u nás netreba, lesu rozumie každý, školstvo vyučuje rôzne enviromentálne teórie, ale na históriou potvrdené zásady pestovania lesa, na spôsoby ochrany lesa, obnovy lesa na princípe ramcových smerníc hospodárenia sa zabúda. Zabúda sa na všetko, veď les sám rastie, načo vymýšťať, ochranári to vedia najlepšie. Ale, že na každej dedine tečú, s prepáčením, h...a a všetko zo žúmp do miestných potokov najme večer, že epidémie tyfusu a iných pliag sú blízko, to nezaujíma nikoho.
10.4 2015 9:04
autor: neznámy
Uz to bolo povedane x krat nerobit pre uzernikov ale my slovac sme jebnu....i tak tu nevyplakavajme //skoda je kazdeho zivota a hlavne mladeho//
10.4 2015 9:07
autor: neznámy
V slovenskych lesoch pomrie viac chlapov ako vojakov v misiách,vojakom aspon bystroja slusny pohreb a na nasich pilcikov sa každý vy....,a rodiny ostanu bez peňazí,pretože pilcika ani nikto nechce poistiť je to smutné!
10.4 2015 20:21
autor: neznámy
tak sa preboha uz rozhybme a spojme sa štrajkujme a podme pred parlament ci v hore robia len ....
10.4 2015 21:53
autor: neznámy
tak chlapy, poviem vam ze je to smutne,ze za chyby druhych tak zvanych vyvolenych musime platit my obycajny robotnici a to vlastnym zivotom a este ty hnusny barani ktory dokazu napisat nieco take do faceboku ze tej zene tak jej treba a este hnusnejsie odkazy no natom slovensku je vsetko postavene hore nohami.
11.4 2015 19:21
autor: neznámy
Často si nájdem stránku MPSR a konkrétne "nástenku". Tam je možné vidieť , ale iba sčasti , čo sa robí v Lesoch SR. Živnostník má za m3 komplexne spracovaného dreva 7 Eur z 1 m3, ale OZT má 20 Eur z 1 m3 spracovaného dreva v podobnom poraste . Málokedy vidím , že by nejaká živnostníčka mala napr. objednávku na pestovnú činnosť. Ale čuduj sa svete , napr. Ing. Berta Stašková má spísanú objednávku na celú stranu , a čuduj sa svete na príslušnom LZ robí Ing. Staško vedúceho výroby , žeby jej manžel ? Chcem tu teda povedať, že chudák mladý človek musí za takéto peniaze robiť v lese 3krát viac a potom to aj tak vyzerá z tými nešťastiami v lese. Páni na podniku a závodoch by sa mali nad tým zamyslieť,keď ovšem majú s čím. Ja som lesník ešte zo starej " totalitnej" generácie , ale viem, že v lese sa nedá hospodáriť so ziskom. Ten zisk , ktorý vykazujú Lesy SR každý rok , tak to sú tie judášske peniaze o ktoré , nechcem byť vulgárny, oberú tých chudákov v ťažbovej a pestovnej činnosti. Páni na podniku , zamyslite sa nad tým , lebo aj vy máte podiel na pribúdaní vdov a sirôt na Slovensku.
12.4 2015 15:36
autor: neznámy
Dežo, si môj človek.Povedané presne a výstižne.
12.4 2015 21:58
autor: neznámy
Táto situácia je takmer identická s Váhostavom a nevyplatenými subdodávateľmi, len tí sú na tom už oveľa lepšie,pre nich zákon o VO má už aj spodnú hranicu,a majú sľúbené,že im vyplatia 15%,ale mi nemáme spodnú hranicu,a peniaze ktoré nám užerníci nevyplatili,nám už nikto nevyplatí,veľká chyba je,že nás úžerníci zamestnávajú bez pracovnej zmluvy,všetko je len na ústnej dohode,ak chceš rob,ak nie príde druhý,v žiadnom prípade nezamestnajú živnostníka s pracovnou zmluvou,lebo by museli dodržať podmienky uvedené v zmluve,a ak nedodrží,tak má živnostník v ruke hodnoverný doklad,s ktorým sa dá vec riešiť,ale ústna dohoda nič nerieši,to je len slovo proti slovu,a nemáme žiadnu šancu,zákony sú dlhodobo zlé,a nikto to nerieši,je to nepochopitelné,strašne ponižujúce pre človeka ktorý poctivo pracuje,a nevládze vyživiť rodinu pre úžeru,a sprosté zákony,lesy SR by mali vyňať spod zákona o VO,je to chorý zákon,ktorý podporuje oligarchov,a živnostníkov zbedačuje a likviduje,a toto by si mali v prvom rade všímať naší spravodliví pánikovia na LS,LZ,GR,a pozor platení s našich mozoľov,ja neviem akú majú náplň práce títo technický pracovníci,ved už nič nevlastnia,žiadnu techniku,žiadnu nadbytočnú budovu,všetkého sa zbavili,žiadne náklady,a thp pracovníkov stále viac a viac,za čo tí ľudia berú plat? všetko je to choré!!!
13.4 2015 8:48
autor: neznámy
Pozrite si napr.jeden z dvorov bývalého pána ministra.Gazdovský dvor Branovo.
Na prvý pohľad je jasné, že hodnota majetku je veľká.
Poraďte, ako nato, aby sa aj moje meno honosilo takýmto bohatstvom.
13.4 2015 14:52
autor: neznámy
tu je veľmi jednoduchá rada,zásadne sa musíš posadiť na ministerské kreslo,a si za vodou,zákony ťa nemusia zaujímať,musíš sa dostať zo spodnej vrstvy do tej hornej,neobmedzenej,stredná vrstva nie je,neprežila holokaust,to znamená,že bud oje.á..š,alebo si oje.a..ý, sú len tieto dve možnosti,alebo tretia možnosť,biť západný investor,to sú predátori,nenásytní žraloci financií z naších mozoľov,ale pre slovenského živnostníka ostávajú len,a len vysoké odvody,ved od mečiarizmu až po tento ficoidiotizmus nevymysleli jeden zákon,ktorý by aspoň trošku ochraňoval chudobného voliča,radosť žiť v takejto krajine,raj na zemi.
14.4 2015 10:44
autor: neznámy
mne ponukli robyt prebierku za 12e traktor pila kon povedalsom ze jeto strasne malo no a uztam makaju jiaky chujovia z čadce
14.4 2015 14:23
autor: neznámy
Normalne napis ich mena co su to za koko....i nech sa vie kto kurvi ceny ja som tiez z kysuc a rad by som vedel co su to za curaci
14.4 2015 16:33
autor: neznámy
Stale nechapem preco nas nikto neriesi,nas obycajnych robotnikov,na nas akosi zabudli,to neznamena ze ked sme cely den v horach schovany ze nezijeme,vad aj my sme slovaci.V spravach a radiach uz riesili skoro kazdu pracovnu funkciu ako napriklad stavebny robotnik zdravotnictvo a atd,skoro vsetkym pomohli a na nas lesnych robotnikov zabudli,ukazu nas len ked sa stane nestastie a tym je to koniec.Potom rozoberaju ci boli dodrzane vsetky bezbecnostne pokyny,ale nespytaju sa nas za aku pracu sme ohodnoteni a za aku almuznu musime robit,PANI POSLANCI SPAMATAJTE SA A ROBTE STYM NIECO MY TIEZ ZIJEME NA SLOVENSKU A TVRDO PRACUJEME,
14.4 2015 18:16
autor: neznámy
neviem jaksa volaju maju ukt ktore tažko drži na kolach no proste šrot a pilčik nema ani prilbu rukavice a miesto pičickych nohavic ma teplaky a miesto pasma ma dvojmetrovy meter a beruto od pna hmota 0.50
14.4 2015 18:23
autor: neznámy
Janci,zapamätaj si,ked začneš robiť v lese,prestávaš žiť,stáva sa s teba otrok,naší všemohúci nepokladajú živnostníka v LH za človeka.
14.4 2015 18:25
autor: neznámy
Ked vidi lesnik taku silnu teplakovu partiu na pracovisku okamzite ich ma vyprat von z lesa,z dediny, a z okresu takeho oskubanca pojeba......ho ved to su ti kurvici cien a kvoli takemu hajzlikovi nemozeme nikto zarobit
14.4 2015 19:30
autor: neznámy
tepláky s cocota dolu,a narezať mu na holú riť,a poriadne,aby hu mal černejšiu ako vajcia !!!
14.4 2015 20:05
autor: neznámy
Peter , ty prídeš pod les na najnovšom bavoráku , LKT ešte v záruke , nová píla , komplet nové pílčické oblečenie. Veď teba je škoda v lese. Ty sa chytáš takej podradnej robotyv lese , taký boháč? Príspevok Janciho je rozumný a vidno , že ten človek má niečo v hlave. Ale vás peter a živnostník je mi ľúto a vaše sprosté reči asi svedčia o vašom ťažko povedať o čom.
15.4 2015 18:28
autor: neznámy
jano a nenisito ty ktory pili vteplakoch lebo podla tvojho prispevku totak vypada ked sa takych vijebancou zastavaš
15.4 2015 18:58
autor: neznámy
Nechodim v bavoraku ani v novom lkt hoci rad by som si nan zarobil ale to uz asi nikdy tu slovensku nebude a do lesa chodim v pilcickych monterkach a s traktorom na ktorom su vsetky skla a netecie mi s neho olej ako z olejnicky nemam na nom kazdu gumu inu a este podlozenu troma zaplatami aby dusa netrcala a do roboty som chodil zarabat a nie len svacinu hutat /ale to bolo!!!/teraz v lese pracuju taki ako Jano tak su chudaci ukrivdeni a nic preto nerobia len tu vypisuju pokial sa nebude na slovensku pracovat priamo pre lesy bez uzernikoch a podlizavacoch cien tak nevidim dovod vracat sa do lesa
15.4 2015 21:25
autor: neznámy
peter ma pravdu ten jano je asi jeden z nich ,dnes som bol pozerat robotu jasne uzernyk rubna 7e tahanie do kopca 500m .prebierka 7,40ebez kona a ztoho 10 percent z fak.do tel. vam povie 12az18e ,neuveritelne made in orava to roby na kadejakych olejnickach gumy zodrate aze si pochvaluju tak toto su cocoty.domaci uz ani nerobia bol som v okoli stupavy.POZORna tie inzeraty z BA je to uzernyk .dalej okolie zarnovica di mihalik.ked mate zdravi rozum NEROBIT.pardon za gramatiku.
16.4 2015 17:20
autor: neznámy
no tak ten pan sa vola krchnavi vravelmito hajnik a ta cicina cosa ties podpisuje jako ja nechsi zavre hubu ked sa tomu kokot rozumie
16.4 2015 18:48
autor: neznámy
krásne,toto je slovač,kydať sprostosti jeden na druhého,no čo my môžeme spolu dokázať,nič,akurát sa tak urážať medzi sebou,táto téma mala plniť úplne iný účel!
16.4 2015 20:43
autor: neznámy
Pred 25 rokmi mal ťažko pracujúci človek v lese nepredstavitelné výhody, dovoz a odvoz do roboty,montérky,všetky ochranné a bezpečnostné prostriedky,stravu, daleko menšia norma,nepriaznivé počasie,platili rôzne údržby strojov a mechanizmov,mal nárok na liečenie,chodilo sa na rôzne zájazdy,no proste vážili si robotného človeka,pozrite čo sa robí teraz,a je tam veľa tých komunistov čo tam boli aj v tých dobrých časoch,teraz máme tiež nepredstavitelné,ale nevýhody, ja som už v koncoch,dokedy to ešte bude trvať táto neprávosť?
17.4 2015 15:16