Lesmedium

Polovnicky posed

autor: neznámy
moze si niekto postavit polovnicky posed v sukromnej hore bez toho aby sa niekoho spytal ,sme tam viacery ucastnici a niekto to tam postavil,nevieme ci je to nejaky ucastnik alebo niekto iny ale aj keby nemal by sa niekoho spytat?
sekcia: Archívne fórum, 30.1 2015 15:16
autor: neznámy
Tématika poľovného práva nie je moja silná stránka, ale asi ako to vidím ja. Užívanie pozemkov pre poľovnícke účely na území SR je vyňaté ako samostatné úžívanie a riadi sa svojími samostatnými princípmi. Sú určené poľovné revíry podľa rôzných kritérií, hlavne podľa bonity prostredia a druhu prevládajúcej zveri. Pre potreby poľovného užívania v srnčej oblasti-dolniaky, stačí, aby bol vlastník mal nad 500ha a môže si požiadať o samostatný poľovný revír. V prípade jelenej oblasti-horniaky, je už treba 2000 ha vlastníkovi, aby mohol mať samostatný revír. Kedže na území SR nemáme až tak veľa majiteľov lesov nad 500, či 2000ha, Benešové dekréty-resp. Dekréty povojnovej SNR vyvlastili prevažnú väčšinu veľkomajiteľov, tak sa celý proces riadi Nájmom od menších vlastníkov tohto práva.
Nuž a teraz k veci, ten kto kontroluje poľovné právo buď cez svoj majetok alebo cez nájom tohto práva na väčšine územia už určeného revíru, ten aj môže si ho poľovne úžívať, resp. aj stavať posedy. Vo Vašom prípade by som sa na Vaše výhrady opýtal na príslušnom Obvodnom úrade odbor lesníctvo, kde prinaležíte podľa k.u. a opýtal sa, kto je Užívateľ poľovného revíru a pokiaľ zjavne asi nemáte nájomnú zmluvu, dozadoval by som sa tak u Uživateľa , aby nájomná zmluva bola podpísaná. A riadne dodržiavaná-finančne. A ak nemáte spolu 500/2000ha , mát ako menšina vlastne smolu, musíte sa podriadiť väčšine, čo ale neznamená, žeby Ste nemali právo na to, aby za takto stanovený Nájom poľovného práva Ste nedostávali riadnú odmenu.
30.1 2015 16:19
autor: neznámy
na schvalenie reviru v srncej oblasti potrebujete vymeru min 1000 ha o ktorom rozhoduje nadpolovicna vacsina teda 500 ha + (1 m2, 0,000001%, atd) na dobu 10 rokov, na schvalenie reviru v jelenej oblasti potrebujete vymeru min 2000 ha o ktorom rozhoduje nadpolovicna vacsina teda 1000 ha + (1 m2, 0,000001%, atd) na dobu 15 rokov.
pokial vase pozemky spadaju pod schvaleny revir, zakon o polovnictve nariaduje polovnickej organizacii ake polovne zariadenia ( posedy, krmidla atd) ma v polovnom reviry umiestnit. tieto musia byt zakreslene do mapy aby sa dali identifikovat v terene.

pokial ich mate na svojom pozemku, musite taketo zariadenie strpiet, pretoze na vas ako vlastnika polovneho pozemku sa zakon o polovnictve tiez vztahuje.

nanajvys mozete poziadat polovnicku organizaciu aby svoje zariadenie premiestnili, pokial by vsak premiestnenim takehoto zariadenia neboli splnene zakonne podmienky na umiestnenie takychto zariadeni, musite zariadenie strpiet
30.1 2015 17:01
autor: neznámy
Predrečník, suuupeerr!!! Takto si to predstavujem, diskusiu...
30.1 2015 17:15
autor: neznámy
prispievam uz dlho, cudujem sa si si to zatial nevsimol, dnes si ma vychvalil dva krat, dakujem, ja mam tiez rad ked prispejes, uzivam si tvoje prispevky, realny a racionalny....
30.1 2015 22:59
autor: neznámy
Poľovnícke zariadenia sa môžu stavať len po dohode s majiteľom pozemku!!!
31.1 2015 10:55
autor: neznámy
presne tak.nikto si nemoze postavit posed bez suhlasu vlastnika pozemku..teda fizycky ano,ale v Tom pripade ho moze vlastnik odstranit..
najvhodnejsie by bolo dohodnut sa s uživatelom polovneho reviru.nemusite nikam chodit.pozriet si To mozte aj na webe-Polovnicky GIS...tam zistite kto poluje na Vasom pozemku-ake zdruzenie a su Tam aj mena polovneho hospodara podla revirov..
2.2 2015 20:55