Lesmedium

autor: laik
Kontroluje v súčasnosti niekto lesy a ako?
sekcia: Archívne fórum, 26.8 2014 8:24
autor: neznámy
kontroluje,to je samozrejmé,hlavne účty,nie prácu,ktorá je vykonávaná živnostníkmi ,za neuveritelne nízke ceny,ktoré im dávajú úžerníci,vo výberovom idú hlboko pod cenu,a ešte stoho berú neuveritelne vysokú úžeru,a to nekontroluje nikto,to je legálne,a je velmi veľa prípadov,ked živnostníci nedostanú nič,ani cent za vykonanú prácu.dalšia vec je,že práca vykonaná,za tie drobné,alebo nič,je nekvalitná,nedá sa robiť kvalitne,ked musí človek narobiť tri krát tolko,ako dovoluje norma,je veľa úrazov,smrtelnych úrazov,určite najviac zo všetkých odvetví,to netrápi nikoho, pokiaľ bude vládnuť táto garnitúra,zákony pre robotníka sa určite nezmenia,zákonik práce,je po slovensky povedané na piču,ale títo to nezmenia,určite nie k lepšiemu pre chudobu.tak milý pane skúste uhádnuť kto to kontroluje,čo kontroluje,a ako kontroluje.
26.8 2014 9:40
autor: neznámy
Laik, radšej si odsekni paprče, ak máš zasviňovať toto fórum hrubými vulgarizmami.
26.8 2014 11:00
autor: neznámy
Je to spôsobené dlhodobou spoločenskou nefunkčnosťou (z dôvodu personálneho obsadenia) ústredného orgánu štátnej správy na úseku LH (sekcia lesnícka, sekcia LH a spracovania dreva - rezort pôdohospodárstva). K čachrom-machrom, čo zas porobili s lesnými úradmi, sa aj škoda vyjadrovať. V minulosti práve ministerstvo, ktoré malo na starosti LH, vydávalo výkonové normy na prácu v lesoch, aby bola zabezpečená primeraná kvalita práca, primerané pracovné zaťaženie a primeraná odmena za prácu. Z prostredia rezortu pôdohospodárstva (primárne inde, ale veľmi radi sa tomu prispôsobili) vznikol tento úžernícky systém. V Lesoch SR š.p. od začiatku tohto systému (cca 10 rokov dopredu), brali podnikatelia-úžerníci cca 30 % (prepočet na konkrétnych prácach) financií z ceny výkonu živnostníka za prácu. Prezentovalo sa, že sa berie len 10 %. Podnikatelia tu prácu mnohokrát ani nevideli. Preberacie protokoly, ako ich vymysleli Lesy SR š.p., boli a sú od začiatku taký oblb až podvod. Prácu spravidla vykonávali a vykonávajú tretie osoby (živnostníci) a nie zmluvný dodávateľ. Tento systém je vymyslený zhora a preto sa s týmto úžerníctvom nič nerobí, aj keď o ňom sa veľmi dobre vie. Preto aj kontrola v lesoch je, aká je. Keď však treba niekoho zničiť, veľmi veľkým problémom je aj jedna zle čitateľná ciacha na hŕbe dreva.
26.8 2014 11:04
autor: neznámy
je to presne tak,je to protizákonné,ale vrchnosti to vyhovuje,a ked to vyhovuje pánom ministrom zo sociálnym cítením,tak je s tým ťažko niečo urobiť,ale s krčahom sa chodí po vodu,pokým sa nerozbije,a ten problém s tou ciachou poznám velmi dobre,stalo sa mi to v Partizánskej Lupči,tam pre istotu neciachuju vôbec,a pri fakturácii my z 580m3 chýbalo 245m3,krásne,a že vraj mali ste si dávať pozor na drevo,niekto vám ho ukradol,a zaujímavé je že to prešlo cez hárvestor,a tam nám to sedelo,chýbalo dalej,možno odvoz,neviem ako to dopadne,ak to nedoplatia,uvažujeme o trestnom oznámení,
26.8 2014 16:52
autor: neznámy
úžera je dnes na 50 a viac percentách,je to niečo nenormálne že to nikto nerieši, v totalite by títo ľudia boli vysoko nebezpečný pre spoločnosť,a sedeli by v base v najprísnejších skupinách,a v sociálnej demokracii sú títo silný jedinci bez chrbtovej kosti, vítaný,a ochraňovaný,ako nejaký vzácny druh živočíchov pred vyhynutím ,je to niečo neskutočné,ale na slovensku reálne.pre živnostníkov su to predátori, ktorý ich požierajú,likvidujú,a ešte su tam samozrejme z nízkych prijmov vysoké odvody, fuj zase musím isť zvracať.
26.8 2014 17:09
autor: neznámy
Milý Vlado,to nie je zasviňovanie,to je zúfalosť.
27.8 2014 6:36
autor: neznámy
Jaroslav, beriem. Ale ani zúfalosť nie je ospravedlnením pre vulgarizmy.
A ospravedlňujem sa Laikovi. Až teraz dodatočne som si všimol, že adresát mal byť neznámy, ktorý hneď reagoval na Laika.
====
Pokiaľ ide i o kontrolu lesov, ako je to v súčasnosti, tak neviem. Ale pracovníci lesného odboru chodievali na kontrolu. Naše spoločenstvo aj svojho času dostalo pokutu za výrub stromov. (V podstate z viny bývalého odborného lesného hospodára.) Ale odniesol si to výbor. Spoločenstvo mu potom neschválilo odmenu.
27.8 2014 14:13
autor: neznámy
V LH je nutná systémová a personálna zmena, hlavne na vrcholových riadiacich postoch. Bez toho nie je možné, aby sa zelené zamrznuté ľady pohli. Bude sa to diať v prirodzenej zmene systému už nefungujúcej spoločnosti. Iné riešenie a možnosť zmeny už nie je.
27.8 2014 19:45
autor: neznámy
Na to aby sa uskutočnila zmena na riadiacich postoch,by sa musela v prvom rade uskutočniť zmena vládnucej strany,pokiaľ bude vládnuť smerácky mečiarizmus, určite sa žiadne pozitívne zmeny neuskutočnia,je to smutné,ale je to stopercentne tak, a nie len v SL,ale vo všetkom de sa človek obzrie,a tiež si myslím že iná možnosť nie je,ako začať od samého vrchu tejto bezpravnej pyramídy.
28.8 2014 7:54
autor: neznámy
S týmto možno len súhlasiť. Práve situácia v lesoch (úžerníctvo), ktoré je aj pod dlhodobou ochranou SMER-u, nespochybniteľne dokazuje, že táto strana nemá absolútne nič s tým, čo sama deklaruje. Že je sociálna a sociálne zameraná (ak tu myslíme celú spoločnosť ako celok, nie pár vyvolencov). Nie, nie je. Je to mocenská chunta (obdobne ako iné strany) fungujúca na sektárskych princípoch. Sociálnosť tejto strany je len ohlupovanie ľudí, aby sa dostali a udržali si moc. Ak by sme sa podrobnejšie pozreli do opatrení tejto strany, nenájdeme jedno jediné systémové sociálne riešenie. Nenájdeme ani SYSTÉMOVÚ podporu menšieho podnikania na udržanie stability hospodárstva a zamestnanosti. Skôr naopak. Podporujú sa jednorázovo a vo súkromné veľkom subjekty, ktoré podporu ani nepotrebujú (nevznikla po roku 1989 kapitalistická demokracia hlavne preto, že štát je zlý vlastník, súkromná firma je najlepšia a už sa o ňu štát nemá a nebude starať?; každý sa má starať sám o seba a štát predsa nie je sociálny ústav; alebo je to inak?!). Menším podnikateľom sa hádžu pod nohy len samé byrokratické prekážky na nemožnosť podnikania a jeho rozvoja. A zamestnanosť v LH v subjektoch štátnych lesov? Prečo je tu sociálna strana smer bez zvuku?
28.8 2014 8:43
autor: neznámy
Kolega,veľmi pekne ti dakujem,za podobný názor, vo väčšine sa stretám s opačnými reakciami.
28.8 2014 9:59
autor: neznámy
Môže byť. Vo veľkom a to najmä mediálne sa využíva tzv. sociálne inžinierstvo, aby si ľudia mysleli to, čo sa potrebuje, aby si mysleli. Realita je zvyčajne trochu inde.
28.8 2014 10:23