Lesmedium

potrebujem poradiť

autor: Ján
Dobrý deň,

chcel by som sa opýtať, máme zdedený pozemok ktorý nám najprv zobral štát a potom vrátil do osobného vlastníctva. Ten pozemok bola pôda, ktorá sa potom dostala pod správu lesov a lesníci tam vysadili stromy. Keďže nám bol pozemok vrátený a majitelia pozemkov sa musia strať a udržiavať v dobrom stave, za svoje vlastníctvo sú zodpovedný v opačnom prípade hrozia sankcie zo strany štátu, životného prostredia. Moja otázka je, čo môžem s týmto pozemkom urobiť ? Aké sú možnosti využitia, lesa?

sekcia: Archívne fórum, 21.7 2014 18:46
autor: neznámy
V podstate máte len tri možnosti: hospodáriť na pozemku sami podľa Programu starostlivosti o lesy (PSL), prenajať ho podnikateľskému subjektu, ktorý vykonáva hospodárenie v lesoch alebo ho predať záujemcom o kúpu lesných pozemkov. Ktorá z týchto možností je pre Vás najvýhodnejšie je ťažko povedať, ak chcete podrobnejšie informácie treba viac údajov o pozemku čiže aspoň jeho približnú výmeru a lokalitu, kde sa les na Slovensku nachádza, vek a zloženie lesných porastov a prípadne aj ďalšie údaje, podľa ktorých by bolo možné zaujať podrobnejšie stanovisko k vašej otázke.
Píšete, že pozemok vám vrátili do osobného vlastníctva. Išlo o reštitúciu ? Nie je mi celkom jasné, kto na pozemku v súčasnosti hospodári.
21.7 2014 19:42