Lesmedium

Verejne obstaravanie

autor: stevo (neprihlásený)
Chcem reagovat na hospodarenie v statnych lesoch je mi stoho zle ked sa chvalia ake maju zisky, hlavne vdaka verejnym obstaravaniam. V bystrici na podniku sa smeju a delia si zisky s tej chudoby co poctivo roby musi znizovat s ceny aby mali aspon aku taku robotu ale dokedy tento system musi padnut na hubu dokedy chcete robit za par drobnych. Keby tak lesnici boli plateny od ukolu a robili by na zivnost, pardon ze lesnici - plateny turisti su to a vzime by boli 2 dakedy 4 mesiace doma bez vyplaty to by bolo a este firma ZLT zavod lesnej technyky firma vo firme bez verejnych obsteravani ti nerobia za 10-15 e za kubik ale za 40e samozrejme lanovkamy myslim takze pani na podniku ale toto vam skonci
sekcia: Archívne fórum, 8.4 2013 10:14
autor: neznámy
Súdruženko - mohol si sa aj Ty lepšie učiť, a nemusel si teraz závidieť...
15.4 2013 15:48
autor: "lesník"
Až na to, že za toto môžu a vymysleli to práve tí "učení". Závidieť a čo? Peniaze získané rôznym spôsobom, chrapúnstvo, majetok, pretvárku, spoločenské akože postavenie, zničené lesy a lesníctvo, zbierku akademických titulov, (ne)vedomosti v hlave, poznatky z ekonomiky, ergonómie, "úctu" ľudí a k ľuďom, ojedinelú empatiu a rozumové schopnosti alebo "čisté svedomie"?! Týmto ľuďom - súdruhom pánom nie je čo závidieť. Skôr naopak.
15.4 2013 17:18
autor: neznámy
Tento demokraticky, kapitalisticky, sistem,je cely chory,ked sa na to diva obycajny,pracovity clovek, zo zdravim rozumom,tak lahko pochopi,ako ho zneuzivaju,maju ho za otroka s vygumovanym mozgom,ale to buduje v ludoch obrovsku nenavist,ale pohar trpezlivosti raz pretecie,a bude s toho kuca-paca,a urcite to nebude nezna revolucia.Za komunov vladla robotnicka trieda,terez je to vsetko,cely stat,zalozene,ze vraj na obchode,ale to nie su obchodnici,ale podvodnici,kto koho ako cim skor, a cim viec oj...e! A tak je to aj s robotou,pri vsetkom su ludia z hora,aby zozrali smotanku,a boli este bohatsi,a chudak este chudobnejsi,a hrbatejsi,tak je to na slovaci biednej,dalo by sa pisat,ale uz sa mi to hnusi.Zacinam sa hanbit,za to ze som slovak.
17.4 2013 8:50
autor: neznámy
Ja sa hanbim uz davno :-D:-D
24.4 2013 19:16
autor: neznámy
Keď sa dal režim zmeniť v 1989, dá sa aj dnes. Len si to musí želať väčšina ľudí.
16.5 2013 12:54
autor: neznámy
ďateľ ľudia si to želajú, ale chýbajú tu skupina ľudí, ktorá by to všetko začala a predovšetkým chýba súdržnosť nás všetkých ťahať za jeden koniec povrazu a postaviť sa čelom voči tým, ktorí všetkých nás už vyše dvadsať rokov okrádajú a zotročujú
18.5 2013 12:00
autor: neznámy
Bol som minule na preškolení OLH vo Zvolene. Mimo iného z pléna padla jedna otázka. Čo sa stane , keď o 10 rokov nebude čo v naších lesoch ťažiť ? Budeme drevnú hmotu pre náš drevospracujúci priemysel dovážať? Ing. Grepel, "starý lyšiak" odpovedal - " NIE ". Čo to znamená? O 10 rokov padne náš drevospracujúci priemysel , zo zvyšnej vyťaženej hmoty sa bude vyrábať biomasa ( už aj teraz sa vyrába z listnatej guľatiny ). Zo ŠL sa stane ochranárska spoločnosť so sídlom v BB, živnostníci v lese zaniknú , palivové a stavebné drevo mi dovezie až domov Poliak , žiadna starosť.
Nepripomína vám to paralelu s naším poľnohospodárstvom? Takže vážení živnostníci , čo sa tu tak " ventilujete" ako je vám krivdené pri práci v lese , o 10 rokov by ste brali aspoň ten čerstvý vzduch v lese.
18.5 2013 15:13