Lesmedium

Prechod cez urbárske a súkromné pozemky do vlastného lesa.

autor: Slavomír
Dobrý deň prajem !

Vlastním a obhospodarujem v celku 130ha lesa na polskej hranici ! Sú to moje vlastné lesy, no najväčší problém mám v tom, že do môjho lesa sa dostanem, len cez urbársky les, ktorý je pred vstupom do môjho lesa v šírke cca 200m pás cez ktoré musím prejsť do svojho lesa ! V ďalšej časti pred mojim lesom je vlastník z 20ha lúky a ten nechce ani počuť, aby som mu na lúku vstúpil ! V poslednej východnej časti sú pred lesom lúky ktoré vlastnia drobný vlastníci a bojím sa, že o chvíľu sa najde aj tam "múdri" človek z parcelkou širokou 10m, kde bude po mne za prechod cez jeho lúčku požadovať 5.000,-eur ročne nájom tak ako by už pomaly chceli aj urbárnici v urbári cez ktorý momentálne približujem drevnú hmotu. Podotýkam že zo zadnej strany sa do lesa nedostanem pre terén a štátnu hranicu z PR a to že v polsku je park, kde sa v lese nič nerobí. Momentálne už len čakám kedy mi urbár povie, že chcú nájom ročne 5.000,-eur inák mi zakážu prechádzať cez ich pozemky aj keď iný prístup tam nemám.

Vie mi niekto v tom poradiť, alebo pomôcť ? Samozrejme prosím, len o rady ktoré sa opierajú o konkrétne zákony, nakoľko sa mi pomaly už ani pre tie nájmy neoplatí vlastniť les, keď len stále chcú nejaké nájmy, lbo ináč mi nedajú vstup do lesa cez ich zvážnice.

Ďakujem veľmi pekne za pomoc Slavo.

sekcia: Archívne fórum, 17.11 2012 20:36
autor: Jozef
Skúste si prečítať zákon č.326/2005 Z.z. § 25 predovšetkým odstavec č.3,4,5,
18.11 2012 13:02
autor: raroh
Urbar musi strpiet prechod cez jeho pozemky k Vasmu majetku.mal by to doriesit Lesny urad.najlepsia by bola dohoda,ale moze to byt aj nariadene.
ale ak sposobite skody na ich ceste,mali by ste ich odstranit.platit im najom je blbost...
26.11 2012 21:31