Lesmedium

Znalec v odbore lesnictva

autor: Lesnicka
Vedel by mi prosim niekto odporucit znalca (konkretnu firmu alebo osobu) v odbore lesnictva, ktora ma zaroven skusenosti s urbarskymi spolocnostami? Dakujem.
sekcia: Archívne fórum, 14.11 2012 18:23
autor: extaxátor
Zoznam znalcov z daného oboru nájdete na stránke MP SR. Z akého ste regiónu ?
14.11 2012 20:49
autor: Vlado G
Extaxátor, pokúšal som sa už včera hľadať na stránke www.mpsr.sk zoznam znalcov. (Teda ministerstva pôdohospodártva.) Predpokladajúc, že aspoň nejaký kontakt by tam mohol byť, aj keď znalci nie sú ich priamou agendou
na rozdiel od odborných lesných hospodárov. Nenašiel som. Tak nebuď medveď : - ) a daj úplnejší návod.

Lesnicka, pravdepodobne potrebuje znalca kvôli tomu, lebo jeho posudok je základom pre výpočet dane. Odporúčal by som jej, aby sa v tomto smere radšej kontaktovala so svojim spoločenstvom. Znalecký posudok nie je lacný.
Ju samotnú by to vyšlo draho.
15.11 2012 9:05
autor: extaxátor
Ospravedlňujem sa, - nie na stránke MP SR, ale MS SR (ministerstvo spravodlivosti), sekcia - znalci. Tam si treba nájsť potrebné odvedvie, lebo v odbore Lesníctvo sú rôzne odvetvia - Odhad hodnoty lesov, HUL+ pestovanie + ťažba, poľovníctvo. Podľa potreby si tam možno nájsť znalca zo svojho regiónu. Doporučujem tohto znalca aspoň formálne preveriť napr. na OLU - ich názor na jeho činnosť, asi nie je dobre ak dáte komplikovanú robotu urobiť znalcovi, ktorý reálne túto činnosť nevykonáva (skúsenosti sú na nezaplatenie).
15.11 2012 9:55
autor: Lesnicka
Dakujem za vase odpovede. Su informativne a napomocne.
16.11 2012 16:43