Logo
Vytlačiť túto stránku

Prezident vymenoval rektora

Rektora Technickej univerzity vo Zvolene Rudolfa Kropila vymenoval v utorok na štvorročné funkčné obdobie prezident Ivan Gašparovič.

Rudolf Kropil bol do svojho zvolenia v novembri 2011 dekanom Lesníckej fakulty TU, menovacie dekréty na rektora si v utorok preberal po prvý raz. "Dostali ste dôveru a dôvera v dnešných časoch znamená veľkú zodpovednos," vyhlásil prezident I. Gašparovič.
   Ako dodal prezident, funkcia rektora je vrcholom pedagóga, akú môže dosiahnu v oblasti riadenia svojej alma mater. "Vysoké školy potrebujú nielen učiteľa, pedagóga vo funkcii rektora, ale aj ekonóma, hospodára," konštatoval I. Gašparovič.
   Hlava štátu podotkla, že je dôležité, aby mala vysoká škola dobré meno a nehanbila sa pochváli, ak vychová dobrých odborníkov. "Lebo dobré meno vašich študentov bude robi dobré meno vašim vysokým školám," povedal I. Gašparovič.
   Podľa novovymenovaného rektora Technickej univerzity vo Zvolene R. Kropila vysokoškolské vzdelávanie, veda a výskum sú predpokladom rozvoja celej spoločnosti. Ako poznamenal Matúč Oľha, rektor Akadémie umení v Banskej Bystrici (ktorého tiež práve vymenoval prezident I. Gašparovič, ale už na druhé funkčné obdobie), všetky školy pestujú poklad, no s tým rozdielom, že niekde obhospodarujú drevo, inde zas duchovno.

(Zdroj: webnoviny.sk, 14.2.2012)

Prečítané: 1042
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.