Logo
Vytlačiť túto stránku

Košickí mestskí lesníci obnovili náučný chodník pre najmenších školákov: 1,5-kilometrová trasa, vhodná aj pre rodinné vychádzky

Mestské lesy Košice na sociálnej sieti informujú, že obnovili Lesnícky náučný chodník Zvedavých myšiek (Čermeľ, Alpinka). Dokončené práce pri obnove náučného chodníka sa týkali vybudovania nových nástupových schodov na začiatku trasy na Alpinke, spevnenia jednoduchých drevených mostíkov a obnovy informačných tabúľ.

Doporučený Zdroj: FB stránka Mestské lesy Košice Zdroj: FB stránka Mestské lesy Košice

„Chodník je tematicky zameraný predovšetkým na mladších školákov, má dĺžku cca 1,5 km, jeho súčasťou je osem tabúľ, ktoré predstavujú vybrané zaujímavosti o lese, prírode a o vzťahu človeka k životnému prostrediu.

Trasa chodníka začína na Alpinke, vo svahu hneď oproti konečnej stanici detskej železnice, asi 350 m od zastávky autobusu MHD č.14 – Alpinka (bližšie na priloženej mapke). Ide o pomerne nenáročnú trasu s miernymi stúpaniami a klesaniami, ktorá sa hodí na rodinnú vychádzku aj nenáročnú turistiku pre širokú verejnosť.

Na tomto krátkom chodníčku, v tesnom dotyku s mestom, máte vhodnú príležitosť stráviť príjemné chvíle v prírode,“ uvádzajú košickí mestskí lesníci v aktuálnom statuse.

Naposledy zmenené: utorok, 19 marec 2024 14:06
Prečítané: 324
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.