Logo
Vytlačiť túto stránku

V uliciach Liptovského Mikuláša medveď poranil piatich ľudí: V meste bola vyhlásená mimoriadna situácia

V uliciach Liptovského Mikuláša behal medveď a došlo aj k stretu s ľuďmi. „Na základe volania na tiesňovú linku sme vyslali dve ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci do centra mesta,“ uviedlo Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby SR na sociálnej sieti Facebook. Informoval o tom portál SITA Náš Vidiek.

Doporučený Zasadnutie Krízového štábu mesta Liptovský Mikuláš za účasti Ministerstva životného prostredia SR Zdroj: FB stránka mesta Liptovský Mikuláš Zasadnutie Krízového štábu mesta Liptovský Mikuláš za účasti Ministerstva životného prostredia SR

Záchranári neskôr doplnili, že ošetrili a následne do nemocnice v Liptovskom Mikuláši transportovali 49-ročnú ženu s poranením pleca aj ramena a 72-ročného muža s otvorenou ranou na hlave.

Mesto Liptovský Mikuláš informuje až o piatich zranených. „Dievča 10 rokov, muž 32 rokov, žena 49 rokov, žena 58 rokov, muž 72 rokov,“ píše na sociálnej sieti Facebook s tým, že utrpeli škrabance aj pohryzenia a všetci boli prepustení do domácej liečby.

„Na mestskom úrade po incidente zasadal krízový štáb, vyhlásená bola mimoriadna situácia a mesto žiada obyvateľov, aby sa najmä v ranných a večerných hodinách nepohybovali mimo obytných častí,“ dodal portál SITA Náš Vidiek.

„Medveď bol záchrannými a bezpečnostnými zložkami vytlačený do neobývaných zón, kde po ňom zásahové tímy nepretržite pátrajú, bezpečnosť obyvateľov v obytných zónach je teda zaistená, prosíme však o zvýšenú opatrnosť,“ uvádza mesto na sociálnej sieti. Zásahové tímy majú pokyn medveďa eliminovať.

Zdroj: V uliciach Liptovského Mikuláša behal medveď, zranené je aj 10-ročné dievča (video+foto) - SITA Náš Vidiek

Naposledy zmenené: pondelok, 18 marec 2024 10:13
Prečítané: 369
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.