Logo
Vytlačiť túto stránku

Útok medveďa v Demänovskej doline: Horskí záchranári našli mladú ženu bez známok života

Dvojicu ľudí včera pri vrchu Na jame v katastri Demänovskej doliny naháňal medveď. Muža vypátrali v poriadku, ženu našli bez známok života. TASR o tom informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Doporučený Demänovská dolina Foto Jozef Marko Demänovská dolina

„Na linku tiesňového volania 158 sme prijali oznámenie o tom, že dve osoby v katastrálnom území Demänovskej doliny, okres Liptovský Mikuláš, pri vrchu Na jame naháňa medveď. Na miesto sme okamžite vyslali policajné hliadky a vykonali potrebné úkony s cieľom ich vypátrania," uviedla na portáli Teraz.sk Zuzana Šefčíková. Do pátrania podľa hovorkyne privolali aj Horskú záchrannú službu.

Zuzana Šefčíková uviedla, že na miesto bol privolaný aj Zásahový tím Štátnej ochrany prírody SR pre medveďa hnedého. Pre TASR dodala, že na mieste nateraz prebiehajú všetky potrebné úkony, a preto nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Podľa našich informácií na dvoch mladých ľudí zaútočil cca 150 – 200 kilogramový medveď. Muž pred ním ušiel, žena spadla zo skalného zrázu. Mala dohryzenú pravú nohu nad členkom a poranenia hlavy i tváre.

Naposledy zmenené: sobota, 16 marec 2024 05:48
Prečítané: 4485
(21 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.