Logo
Vytlačiť túto stránku

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vyzýva poľnohospodárov, potravinárov a lesníkov: Prihláste sa, aby neprepadlo 400 miliónov eur

Z aktuálneho Programu rozvoja vidieka Slovensko vyčerpalo len 62,77 % finančných prostriedkov. Sme druhí najhorší spomedzi krajín Európskej únie. Do júna 2025 musíme vyčerpať takmer miliardu eur a ak tak neurobíme, prepadnú, informuje Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Doporučený Zdroj: FB stránka MPaRV SR Zdroj: FB stránka MPaRV SR

„Aktuálne má Pôdohospodárska platobná agentúra schválené a zazmluvnené projekty v hodnote takmer 600 miliónov eur. Ministerstvo v spolupráci s PPA pripravuje nové výzvy, aby sa mohlo vyčerpať čo najviac financií zo zvyšného balíka cca 400 miliónov eur,“ uvádza agrorezort na sociálnej sieti.

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč vyzýva všetkých pôdohospodárov, aby si podávanie projektov a následné žiadosti o platby nenechávali na poslednú chvíľu a prihlásili sa čo najskôr.

„Zapíname všetky záložné motory a robíme opatrenia, aby pôdohospodárstvo o tieto financie neprišlo, aby každé euro ostalo na Slovensku a pomohlo agrosektoru,” vyjadril sa minister Takáč.

PPA bude mať navýšené personálne kapacity a jej generálny riaditeľ Marek Čepko rokuje s Bruselom o uvoľnení prehnane striktných podmienok vyplácania, ktoré si Slovensko stanovilo, a ktoré v konečnom dôsledku brzdia efektívnu prácu agentúry, dodáva agrorezort.

Naposledy zmenené: sobota, 09 marec 2024 06:07
Prečítané: 2023
(1 Hlasovať)
Lesmedium. All Rights Reserved.