Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesy mesta Spišská Belá investujú 100 000 eur do občianskej a poznávacej infraštruktúry: Samospráva získala financie z Programu rozvoja vidieka SR

Mesto Spišská Belá pokračuje vo zveľaďovaní lesov a vzdelávaní, samospráve sa podarilo získať európske zdroje vo výške takmer 100 000 eur z Programu rozvoja vidieka SR. Predkladateľom projektu budovania a obnovy občianskej a poznávacej infraštruktúry boli Lesy mesta Spišská Belá. Informoval o tom podpredseda Prešovského samosprávneho kraja Štefan Bieľak s tým, že vďaka viacerým opatreniam sa zlepší odolnosť i environmentálna hodnota lesných ekosystémov. Informáciu uverejnila agentúra TASR na portáli Teraz.sk.

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

„Na existujúcich cyklotrasách, náučných chodníkoch a turisticky vyhľadávaných miestach budú vytvorené nové oddychové miesta, edukačné tabule, studničky či smerové tabuľky na lepšiu orientáciu v prírode. Konkrétne na turistickom chodníku z Tatranskej Kotliny smerom na chatu Plesnivec, na náučnom chodníku Fľak, pri cyklotrase Spišská Belá - Ždiar a na turisticky vyhľadávanom mieste nad obcou Lendak v blízkosti prírodnej rezervácie Pálenica," citovala TASR Štefana Bieľaka.

Celkovo na jednotlivých trasách upravia niekoľko existujúcich edukačných tabúľ a existujúci mostík. Pribudnú štyri menšie premostenia, desať altánkov, stoly so sedením, lavičky, ďalších 12 informačných tabúľ, smerové tabuľky, studničky a dve panoramatické mapy. Súčasťou projektu sú aj dve stanovištia lesnej pedagogiky. Uvedené aktivity budú mestské lesy postupne realizovať do novembra tohto roka.

Link na celý článok: Spišská Belá pokračuje vo zveľaďovaní lesa a vzdelávaní (teraz.sk)

 

Naposledy zmenené: utorok, 13 február 2024 06:43
Prečítané: 555
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.