Logo
Vytlačiť túto stránku

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka zhodnotil prvých sto dní: Do agrosektora 76 miliónov eur z rozpočtu aj pri najhoršom stave verejných financií

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč zhodnotil prvých sto dní svojej vlády. Ako uviedol, aj napriek najhoršiemu stavu verejných financií sa im v agrosektore podarilo urobiť viac pozitívnych zmien, ako predošlým vládam za 3,5 roka. Informáciu uverejnil portál SITA Náš Vidiek.

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

Do agrosektora sme dokázali dať 76 miliónov eur z rozpočtu aj pri najhoršom stave verejných financií. Rozšírili sme zoznam odpustenia odvodov pre poľnohospodárov a potravinárov, ktoré nás vyšli na 39 miliónov eur a celková podpora tak predstavovala sumu 115 miliónov eur.

Ochránili sme slovenských prvovýrobcov tým, že sme predĺžili zákaz dovozu základných komodít z Ukrajiny a tento zoznam sme rozšírili na 14 komodít.

Naštartovali sme procesy v Pôdohospodárskej platobnej agentúre tak, aby sme zabezpečili včasné vyplácanie financií pre slovenských farmárov a spustili sme procesy na digitalizáciu Pôdohospodárskej platobnej agentúry.

Zaviedli sme prechod kompetencií k vydávaniu rozhodnutí k pozemkovým úpravám zo Slovenského pozemkového fondu na mestá a obce a rovnako sme schválili katastrálne územia pre začatie pozemkových úprav na rok 2023.

Taktiež opravujeme schému miestnych akčných skupín tak, aby obce mohli čerpať prostriedky z Programu rozvoja vidieka,“ uviedol na portáli SITA Náš Vidiek Richard Takáč.

Link na celáý článok: Pre ministerstvo pôdohospodárstva sme za prvých sto dní spravili viac ako predošlé vlády, zhodnotil Takáč - SITA Náš Vidiek

Prečítané: 321
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.