Logo
Vytlačiť túto stránku

Mestské lesy v Bratislave odlovili v uplynulej sezóne 500 diviakov: Ďalšia spoločná poľovačka a hromadný odlov už túto stredu

Mestské lesy v Bratislave v aktuálnom statuse na sociálnej sieti informujú, že početnosť diviakov v Malých Karpatoch je momentálne veľmi vysoká, dôsledkom čoho je aj ich častý výskyt diviačej zveri na sídliskách a v záhradách. V uplynulej poľovnej sezóne bratislavskí mestskí lesníci odlovili 500 kusov diviakov.

 

Doporučený Ilustračné foto: Ing. Ľudovít Pitoňák Ilustračné foto: Ing. Ľudovít Pitoňák

„Nakoľko v lesoparku chýba ich prirodzený predátor - vlk, pri regulácii početnosti je jedinou možnosťou poľovníctvo. Mestské lesy si uvedomujú závažnosť situácie, a aj na základe vašich podnetov regulujeme počet diviakov počas celého roka.

Intenzívny odlov plánujeme vždy na obdobie cez pracovné dni doobeda, mimo hlavnej rekreačnej sezóny, kedy sa obmedzenia dotknú čo najmenšieho počtu návštevníkov. Individuálny odlov počas roka sme zvýšili najmä v oblasti nad Kramármi a Kolibou. Veterinári zas odchytávajú problémové jedince do klietok v intraviláne mesta.

V stredu 24. januára sa bude konať hromadný odlov diviakov vo forme spoločnej poľovačky v oblasti Krásny vrch. Medzi 7:00 a 14:00 bude uzatvorená asfaltová cesta Horáreň Krasňany – U Slivu, červená turistická trasa Tri Duby - Spariská a Krasňanský singletrail. Na uzáveru budú dohliadať príslušníci lesnej stráže,“ uvádzajú Mestské lesy v Bratislave.

.

Prečítané: 3144
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.