Logo
Vytlačiť túto stránku

Minister Tomáš Taraba chce zaviesť v TANAP-e poplatky: Nie pre návštevníkov, ale pre podnikateľov v turizme

S procesom zonácie Tatranského národného parku (TANAP) by sa podľa ministra životného prostredia Tomáša Tarabu mohlo začať ešte v tomto štvrťroku. Uviedol to včera počas tlačového brífingu v sídle Správy TANAP-u v Tatranskej Lomnici. Podľa jeho slov chce rezort v danom období prijať všetky podnety zo Správy TANAP-u a vyhodnotiť ich. Informoval o tom portál SITA Náš Vidiek.

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

„Kontrolovanú dohodnutú zonáciu označil minister Tomáš Taraba za absolútnu prioritu. Rezort ju chce realizovať v otvorenom transparentnom dialógu so všetkými, teda aj s mestami, obcami, podnikateľmi aktívnymi v turizme či chatármi a ochranármi. Diskusia podľa jeho slov pri zonácii doteraz chýbala, pričom vylúčené z nej boli podľa jeho slov podstatné časti spoločnosti.

Šéf envirorezortu zároveň nie je za zavádzanie poplatkov pre návštevníkov národného parku. Naopak, chce zaviesť koncesie pre podnikateľov v turizme na území Tatranského národného parku, ktorými budú z tržieb prispievať na jeho činnosť. Mohlo by ísť podľa jeho slov o dve či tri percentá,“ napísal portál SITA Náš Vidiek. 

Link na celý článok: Proces zonácie TANAPu je pre Tarabu prioritou, začať by sa mohlo už v prvom štvrťroku - SITA Náš Vidiek

 

Naposledy zmenené: streda, 10 január 2024 06:22
Prečítané: 577
(5 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.