Logo
Vytlačiť túto stránku

Spolupráca Strednej odbornej školy lesníckej v Prešove s mestskou radnicou: Dostupné a autentické miesto pre výchovu novej generácie lesníkov a poľovníkov

Mesto Prešov plánuje v spolupráci so Strednou odbornou školou lesníckou v Prešove vytvoriť mestský lesopark. Vyrásť by mal na pozemkoch poľovného revíra a lesov v majetku mesta na Borkúte. Svoju spoluprácu na tomto zámere vyjadrili obe strany podpisom memoranda o porozumení. Informuje o tom portál SITA Náš Vidiek.

Doporučený Stredná odborná škola lesnícka v Prešove Zdroj: Internetová stránka SOŠL Prešov Stredná odborná škola lesnícka v Prešove

„Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Terézia Rácová, cieľom je vytvoriť lokalitu pre oddych a rekreáciu v blízkosti mesta a dosiahnuť ekologickejšie a dlhodobo udržateľné spravovanie mestského revíru.

Ten bol v dlhodobom nájme súkromných organizácií a roky tam prebiehala komerčná ťažba a lov. Zmena má nastať v súvislosti s novým plánom hospodárenia v lese, ktorý pripravuje prešovská radnica,“ píše portál SITA Náš Vidiek.

Lesnícka škola by mala pre revír do budúcna zabezpečiť poľovníckeho hospodára a zadefinovať sa majú aj konkrétne povinnosti správcu revíru. Jednou z nich bude aj realizácia schváleného plánu chovu a lovu raticovej zveri, a to aj na nepoľovných plochách a plochách v blízkostí obydlí.

„V spolupráci s mestom Prešov dokážeme v zmysle schváleného plánu starostlivosti o zver zaručiť bezpečné a vysoko odborné spravovanie tohto poľovníckeho revíru. Ten doposiaľ slúžil iba komerčnému účelu pre užší okruh ľudí.

Pre našu školu je veľmi dôležité mať dostupné a autentické miesto na výchovu novej generácie lesníkov a profesionálnych poľovníkov, čím v konečnom dôsledku prispievame ku skvalitneniu starostlivosti o okolitú prírodu a životné prostredie,“ uviedol riaditeľ Strednej odbornej školy lesníckej v Prešove Miroslav Fuchs.

Link na celý článok: Prešov chce v spolupráci s lesníckou školou vytvoriť na Borkúte mestský lesopark, revír bol v dlhodobom nájme súkromných organizácií - SITA Náš Vidiek

Prečítané: 952
(1 Hlasovať)
Lesmedium. All Rights Reserved.