Logo
Vytlačiť túto stránku

Upozornenia štátnych a mestských lesníkov v Bratislave a okolí: Situácia je nebezpečná kvôli padajúcim stromom a konárom

Štátny podnik LESY Slovenskej republiky, organizačná zložka OZ Karpaty upozorňuje návštevníkov lesov vo svojej územnej pôsobnosti na nebezpečenstvo pádu stromov alebo ich častí z dôvodu nadmerného zaťaženia mokrým snehom. LESY SR o tom informujú na sociálnej sieti.

Doporučený Zdroj: FB stránka Mestských lesov v Bratislave Zdroj: FB stránka Mestských lesov v Bratislave

„OZ Karpaty taktiež dáva do povedomia množstvo už spadnutých stromov alebo ich častí na turistických chodníkoch a cyklotrasách, ktoré môžu byť potencionálnym zdrojom úrazu, resp. sú prekážkou pri pohybe v prírode. K odstraňovaniu týchto prekážok pristúpime v čo možno najkratšom čase,“ píšu štátni lesníci v aktuálnom statuse.

OZ Karpaty vznikol zlúčením bývalého OZ Šaštín a OZ Smolenice k 1.1.2022. Organizačne sa OZ Karpaty člení na lesné správy Šaštín, Malacky, Rohožník, Bratislava, Pezinok, Majdán, Dechtice, Moravany, Expedičné sklady Gbely, Rohožník, Smolenice, Pezinok, Piešťany a Stredisko chovu rýb Parina.

Mestské lesy v Bratislave upozorňujú na pokračujúci pád stromov a konárov pod vplyvom ťažkého snehu. „Návštevu lesoparku cez Vianoce z bezpečnostných dôvodov odložte. Asfaltové a lesné cesty sú v celom lesoparku, okrem Železnej studničky, nepriechodné. Hneď ako sa situácia stabilizuje, začneme všetky cesty postupne čistiť od spadnutých stromov. O situácii budeme priebežne informovať. Mrzí nás to, tiež sme sa tešili na sviatočné prechádzky, či behanie v lese, avšak situácia naozaj nie je bezpečná,“ uvádzajú mestskí lesníci v hlavnom meste na sociálnej sieti.

Naposledy zmenené: pondelok, 25 december 2023 18:23
Prečítané: 496
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.