Logo
Vytlačiť túto stránku

Slovensko má od eurokomisára odobrenú reguláciu počtu medveďov: Národné parky potrebujú každoročne dotáciu 24 miliónov eur

Slovensko má od eurokomisára odobrenú reguláciu populácie medveďov. Ako ďalej uviedol vo svojom najnovšom videu minister životného prostredia Tomáš Taraba, Slovensko má absolútnu zelenú a môže regulovať všetky jedince, ktoré sa približujú k mestám a obciam. „Rokovali sme s eurokomisárom o medveďoch. V eurokomisii sa chytali za hlavu, že prečo Slovensko dopustilo taký stav, aký je,“ povedal Tomáš Taraba. Cituje ho portál SITA Náš Vidiek.

Doporučený Scenéria z Národného parku Slovenský raj Foto Jozef Marko Scenéria z Národného parku Slovenský raj

Minister životného prostredia taktiež tvrdí, že sa mu podarilo v Bruseli spolu s ministerkou hospodárstva Denisou Sakovou zachrániť už takmer prepadnuté eurofondy vo výške takmer 404 miliónov. „Tieto peniaze rýchlo presunieme na energetickú pomoc chudobným domácnostiam,“ dodal podľa portálu SITA Náš Vidiek Tomáš Taraba s tým, že za takmer prepadnutými miliónmi eur malo byť neschopné bývalé vedenie na ministerstve životného prostredia, napojené na rôzne mimovládky.

„Slovenský vodohospodársky podnik nechali v totálnom kolapse, takisto národné parky. Národné parky, ako ich nanovo nastavili, tak sú v takej strate, že potrebujú každý rok dotáciu 24 miliónov eur len na to, aby boli na nule,“ skonštatoval šéf envirorezortu Tomáš Taraba.

Zdroj: Taraba: Od eurokomisára máme zelenú na reguláciu medveďov (video) - SITA Náš Vidiek

Naposledy zmenené: streda, 20 december 2023 15:58
Prečítané: 8861
(32 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.