Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesy mesta Brezno obdarovali lesným medom materské školy v meste: Lesníci minulý rok rozbehli vlastný chov včiel

Mesto už po druhýkrát zásobilo svoje materské školy lesným medom, ktorý počas tohto roka vyprodukovali štyri včelie rodiny v starostlivosti breznianskych lesníkov. Mestskej spoločnosti Lesy mesta Brezno sa vlani podarilo rozbehnúť projekt vlastného chovu včiel, ktorý už druhýkrát priniesol svoje ovocie v podobe kvalitného lesného medu. Celkovo 39 pohárov sladkého a hlavne zdravého včelieho produktu uplynulý pondelok rozdistribuovali do všetkých materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Samospráva mesta Brezna o tom informuje na oficiálnej internetovej stránke.

Doporučený Ilustračné foto: archív Lesmedium.sk Ilustračné foto: archív Lesmedium.sk

„Aj tento rok sme časť produkcie, ktorú sme získali zo včelstiev mestských lesov, rozniesli deťom do všetkých našich škôlok,“ povedal primátor Tomáš Abel s tým, že aj takto chcú u detí podporiť konzumáciu zdravých lokálnych potravín.

„Každý subjekt dostal niekoľko kilogramov lesného medu, ktorý môže použiť na prípravu jedál a nápojov podľa vlastnej potreby. Okrem toho, že sa využíva ako prírodné sladidlo, má aj mnoho liečivých a funkčných vlastností. Nielenže zlepšuje chuť, vôňu, textúru či farbu, ale dokonca predlžuje aj trvanlivosť potravín,“ uvádza sa na webe Brezna.

Aktuálne Lesy mesta Brezno disponujú štyrmi úľmi, ktoré sa nachádzajú v areáli expedičného skladu v Rohoznej. Svoj med nepredávajú, ale zásobujú ním mestské subjekty, v čom plánujú pokračovať aj naďalej. „Verím, že aj budúci rok takúto príjemnú akciu zopakujeme a vyprodukujme dostatok medu pre všetky detičky,“ povedal riaditeľ spoločnosti Lesy mesta Brezno Ján Lukáč. Jeho slová potvrdil aj primátor, ktorý by chcel distribúciu lesného medu postupne rozšíriť aj do základných škôl a Mestského hotela Ďumbier.

 

Naposledy zmenené: pondelok, 04 december 2023 05:28
Prečítané: 460
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.