Logo
Vytlačiť túto stránku

LESY SR: Čierny Váh sa zazelená aj vďaka dobrovoľníkom smrekovcom, smrekom, borovicou a jedľou. Doplnili prirodzené zmladenie buka a javora

Na Lesnej správe Čierny Váh sa v uplynulých dňoch uskutočnili zalesňovacie práce za účasti zástupcov spoločnosti NIKOMI. Dobrovoľníci z radov zamestnancov tejto firmy neboli žiadnymi nováčikmi, keďže jesenné zalesňovanie si tu vyskúšali už aj v minulom roku. Štátny podnik LESY SR o tom informuje na sociálnej sieti.

Doporučený Zdroj: FB stránka LESY SR š. p. Zdroj: FB stránka LESY SR š. p.

„Na trávnatej ploche vysadili celkovo 1 060 kusov sadeníc, a to konkrétne: 350 kusov krytokorenného smrekovca, 360 kusov krytokorenného smreka, 150 kusov krytokorennej borovice a 200 kusov voľnokorennej jedle.  

Zalesňovalo sa ihličnatými drevinami, pretože na obnovovanej ploche sa už nachádza prirodzené zmladenie javora a buka. Novo založené porasty tak poskytnú dobrý základ pre budúci odolný a druhovo rôznorodý zmiešaný les.

Dobrovoľníkom sa podarilo obnoviť plochu s výmerou 0,44 ha. Po dobre vykonanej práci ich čakalo malé posedenie s občerstvením, veselé aktivity lesnej pedagogiky a miestni lesníci nezabudli ani na prehliadku a zoznámenie sa s históriou významných lesníckych miest, ktorých je na Čiernom Váhu hneď niekoľko,“ píšu v statuse štátni lesníci.

 

 

Prečítané: 1077
(4 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.