Logo
Vytlačiť túto stránku

Rudolf Huliak chce, aby vidiečania prestali byť vazalmi ochrancov prírody: Milióny eur a premnožená populácia medveďa

Rudolf Huliak by ako minister životného prostredia riešil aj otázku veľkých šeliem na Slovensku. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, bola by to jedna z jeho priorít, aby občania na slovenskom vidieku prestali byť vazalmi a rukojemníkmi ochrancov prírody a premnoženej populácie medveďa hnedého, cez ktorého sa podľa neho momentálne tunelujú milióny eur.

Doporučený Ilustračné foto: Ing. Pavol Lenko Ilustračné foto: Ing. Pavol Lenko

„Zo slovenského vidieka sa nám vyvinul stav tak neudržateľným spôsobom, že ľudia prestali ‚pestovať‘ turizmus, prestali využívať cyklotrasy, na ktoré štát dáva obrovské peniaze. Skončí nám pomaly včelárska činnosť v postihnutých oblastiach a výrazné škody sú aj na poľnohospodárstve,“ uviedol na portáli SITA Náš Vidiek Rudolf Huliak.

Použil príklad z Podpoľania, kde v roku 2014 boli vyplácané škody okolo 18 000 eur a vlani to už na tých istých parcelách bolo 380 000 eur. „Je to z našich spoločných peňazí, ktoré môžu ísť na zdravotníctvo, školstvo alebo inde,“ dodal Rudolf Huliak.

Link na celý článok a rozhovor: Cez medveďa hnedého sa na Slovensku tunelujú milióny eur, tvrdí Huliak - SITA Náš Vidiek

 

Prečítané: 6216
(18 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.