Logo
Vytlačiť túto stránku

V areáli Sobraneckých kúpeľov atraktívne Furmanské preteky: Tri súťažné disciplíny, sprievodný kultúrny program a lesná pedagogika

Asociácia furmanov Slovenska aj v tomto roku organizuje v areáli Sobraneckých kúpeľov divácky atraktívne Furmanské preteky. Uskutočnia sa v nedeľu 20. augusta 2023 a partnermi podujatia sú Slovenská lesnícka komora, štátny podnik LESY SR, Košický samosprávny kraj a mesto Sobrance. Mediálnym partnerom je aj LESMEDIUM.

Doporučený Záber z minuloročných Furmanských pretekov v Sobraneckých kúpeľoch Foto Jozef Marko Záber z minuloročných Furmanských pretekov v Sobraneckých kúpeľoch

Otvorenie súťažných disciplín je naplánované na 10. hodinu, tretia súťažná disciplína začne o 14:30 hod. Po jej skončení bude nasledovať vyhodnotenie Furmanských dní a vyhlásenie Furmana roka. Organizátori zostavili sprievodný kultúrny program ako príležitosť pre mladých umelcov zo Sobraneckého regiónu predstaviť sa verejnosti po celý deň. Svoje aktivity odprezentuje návštevníkom aj Občianske združenie Lesná pedagogika.

Asociácia furmanov Slovenska na svojej internetovej stránke uvádza, že je nezávislé, neziskové a záujmové športové občianske združenie. Má 72 členov, z toho 7 žien. Najmladší člen má 10 rokov a najstarší súťažiaci je 60 ročný. Základné súťažné disciplíny sú Furmanský slalom (prekonávanie náročných prekážok, stromy, stromoradie, priekopa, most a osmičkový trojuholník), Furmanská presnosť a poslušnosť (náročná práca s dvoma klátmi pri prekonávaní prekážok) a Stíhacia súťaž dvoch furmanov.

Osobitne atraktívnou je podľa Asociácie furmanov Slovenska silová disciplína, počas ktorej jedno alebo dvoj záprah ťahá kláty s postupným zapínaním a pridávaním záťaže.

Prečítané: 1829
(2 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.