Logo
Vytlačiť túto stránku

Bratislavský lesopark navštívi ročne milión ľudí: Dominujú peší návštevníci, rastie počet cyklistov

Bratislavský lesopark navštívi ročne milión ľudí. Vyplýva to z nedávno spracovaného prieskumu, ktorý uplynulé dva roky realizovala Bratislavská organizácia cestovného ruchu - Bratislava Tourist Board (BTB) a spoločnosť Mestské lesy v Bratislava. Najviac ho využívajú peší návštevníci, nasledujú cyklisti. Najsilnejšie sú letné mesiace. TASR o tom informuje na portáli Teraz.sk. 

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

„Získané dáta sú cenným zdrojom informácií. Vďaka nim môžeme lepšie plánovať aktivity v lesoparku tak, aby sme poskytli optimálne zážitky a zároveň ochránili jeho prírodné bohatstvo," konštatuje Marek Páva, poverený riadením príspevkovej organizácie Mestské lesy v Bratislave.

Prieskum ukázal, že lesopark vyhľadáva veľký počet návštevníkov počas celého roka, najsilnejším obdobím je však leto. Najväčšiu skupinu tvoria peší návštevníci (61 percent), nasledovaní cyklistami s 24 percentným podielom. Ďalšie skupiny návštevníkov tvorili psičkári (deväť percent) a bežci (šesť percent).

„Napriek tomu, že najväčšiu skupinu návštevníkov tvoria peší, počet cyklistov každoročne rastie a dosahuje už počet približne 250 000. Preto kladieme dôraz aj na zlepšovanie kvality informácií, vytváranie máp s cyklotrasami a podporujeme budovanie drobnej infraštruktúry," cituje TASR predsedu predstavenstva BTB Vladimíra Greža.

Link na celý článok: Prieskum: Bratislavský lesopark navštívi ročne milión ľudí (teraz.sk)

Prečítané: 684
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.