Logo
Vytlačiť túto stránku

Lesy ČR prevedú až 25 percent výmery poľovných revírov do svojej réžie: Zásadný je pre nich stav lesa

Lesy ČR, ktoré spravujú celkovo 968 poľovných revírov, počas tohtoročného a budúceho roka prevedú až 25 percent výmery poľovných revírov do svojej réžie. Zostávajúce poľovné revíry podnik ponúkne do prenájmu vo výberových konaniach. Pravidlá pre ich organizáciu Lesy ČR zverejnili včera a 24. januára oboznámia verejnosť so zoznamom súťažených a režijných poľovných revírov. Aktuálne o tom informovala hovorkyňa štátneho podniku Lesy ČR Eva Jouklová.

 

Doporučený Ilustračné foto: Jozef Marko Ilustračné foto: Jozef Marko

„Zásadní je pro nás stav lesa. Ten jsme vyhodnotili podle mnoha kritérií, jako je výše škod způsobených zvěří v honitbě za určité období, objem prostředků, které podnik v této honitbě investuje do ochrany lesa před zvěří, odrůstání kultur, ale i plnění plánu lovu, podíl přirozeně se obnovujících dřevin a další včetně těch, které sleduje a vyhodnocuje Ústav pro hospodářskou úpravu lesů. Výsledkem je bodová hodnota, podle níž jsme se rozhodli pro ponechání honitby v naší režii nebo novou soutěž na nájemce honitby,“ uviedol Dalibor Šafařík, generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy ČR.

V dvoch tretinách poľovných revírov tento rok končí nájomná zmluva a ďalšie končia v budúcom roku. Prvé kolo výberových konaní začne 13. februára. Predchádza mu včerajšie zverejnenie pravidiel výberových konaní a opakované upozornenie súčasných nájomcov i nových záujemcov o poľovné revíry na nutnú registráciu v elektronickom nástroji EVEZA. Ten slúži ako profil zadávateľa zákaziek aj ako nástroj pre povinnú elektronickú komunikáciu pri výberových konaniach.

Zdroj: Lesy ČR zveřejnily pravidla pro výběrová řízení na pronájem honiteb | Lesy České republiky, s. p. (lesycr.cz)

 

Prečítané: 816
(0 hlasov)
Lesmedium. All Rights Reserved.